THAISE POLITIE VIND HET MOEILIJK DE BOMAANSLAGEN OP TE LOSSEN

1
281

~IN EEN LASTIG PARKET ZITTEN~

(Moeilijkheden hebben)


BANGKOK:- De hoofdcommissaris van de Thaise politie gaf toe dat het erg moeilijk voor de politie is om het echte brein achter de recente bomaanslagen en brandstichtingen in Bangkok gepleegd te vinden, ook al hebben ze 2 verdachten in hechtenis.

Politie generaal Chakthip Chaijnda sprak op het hoofdkwartier van de Thaise politie en zei dat 80-90% van alle bomaanslagen ooit in Bangkok gepleegd politiek gemotiveerd waren. De motieven voor de recente aanslagen waren moeilijk in te schatten omdat de aanvallen met enorme precisie gepland zijn.

De 2 verdachten, Lu-ai Sae-ngae, 22 en Wildon Maha, 29, werden gearresteerd onderweg in Chumpon provincie en uit de bus geplukt door de politie. Er zijn inmiddels 25 verdachten die mogelijk betrokken zijn bij deze aanslagen. Beide heerschappen hebben aanklachten wegens misdadige samenzwering, het bezit van explosieven en poging tot moord tegen zich lopen.

Gen. Chakthip zegt dat de verdachten nuttige informatie hebben gegeven, maar niets zeggen over de beloningen die ze zouden ontvangen. De verdachten hadden 5 setjes kleren in hun rugzak, die ze op bepaalde momenten moesten verwisselen om herkenning te bemoeilijken. Hij beschuldigde ze ook van betrokkenheid bij een aanval op een marinebasis in Narathiwat in 2013.

Zijn nummer 2, ltn-gen Suwat Chaengvodsook, leidt het onderzoek naar de bomaanslagen en brandstichtingen. Hij zei tegen de media dat de politie denkt dat er 4 groepen bij betrokken zijn. Eerstes een strategische groep voor de planning, tweedens de leiders die de rekrutering deden en de orders gaven. De derde groep deed de logistiek voor en na de aanslagen en tenslotte de operationele groep die de opdracht uitvoerde. In totaal meer dan 25 personen. Sommigen van hen zijn vrijwel zeker naar het buitenland gevlucht.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Thai PBS World

1 REACTIE

  1. Moeilijk???…. Met zoveel hoog opgeleide…want generaals…. zou je denken dat niets te moeilijk is.

Comments are closed.