Home Thailand Bangkok THAISE POLITIE GEEFT DE JACHT OP MILLIONAIRSZOONTJE VORAYUTH OP!

THAISE POLITIE GEEFT DE JACHT OP MILLIONAIRSZOONTJE VORAYUTH OP!

0
THAISE POLITIE GEEFT DE JACHT  OP MILLIONAIRSZOONTJE VORAYUTH OP!

~DE HARP AAN DE WILGEN HANGEN~

(Zijn bezigheden stopzetten)


BANGKOK:- De politie zegt dat haar speurtocht naar de gevluchte Red  Bull miljardair op dood spoor is gekomen. Ze geven het op.Zes maanden nadat Vorayuth Yoovidhya, de 32 jarige erfgenaam van het Red Bull fortuin op de lijst van Interpol kwam te staan zegt een politie woordvoerder dat hij op die lijst van gezochte personen blijft staan, maar verder sluiten ze het onderzoek af.

“We hebben gedaan wat we kunnen,” zegt kolonel Krissana Pattanacharoen. “Het hangt nu af van de landen die hem vinden en daarover aan ons rapporteren. Tot op heden heeft geen enkel land dat gedaan.”

Volgens Krissana blijft de ‘rode waarschuwing’ van Interpol actief maar het is niet langer zichtbaar op de website. Interpol kan er voor gekozen hebben om de waarschuwing niet meer te tonen. “Het tonen van die waarschuwing bepaald Interpol. Wij hebben hun gevraagd om dat te doen.” Interpol zegt dat die waarschuwing enkel zichtbaar is voor politie organisaties, maar dat op verzoek van leden de waarschuwing getoond kan worden.

Vorayuth kwam in september 2017 op de lijst te staan. Hij wordt gezocht voor het doorrijden na het veroorzaken van een dodelijk ongeluk. Hij walste een agent letterlijk plat en reed toen naar huis.

Vanaf dat moment is hij op de vlucht voor justitie. Al jaren doet hij middels een team van advocaten er alles aan om justitie tegen te werken. Onder grote publieke druk vaardigde justitie een international aanhoudingsbevel uit, toen de pers publiceerde dat Vorayuth leefde als een feestbeest in het buitenland.

De autoriteiten beloofden toen om de 32 jarige miljardair voor de Thaise rechter te brengen, maar hun belofte blijkt zoals vaker bij zeer welgestelde prominenten, nogal dun te zijn. Nu de publieke belangstelling weg is hebben ze het heel erg druk. Met andere zaken …

Woordvoerder Krissana zegt dat de politie al het mogelijke heeft gedaan. “Een speciaal arrestatie team opzetten die hem gaat opsporen in het buitenland, dat gebeurt enkel in de film,” zegt hij.  “Elk land heeft haar eigen wetten die wij niet kunnen en niet mogen overtreden.”

Informatie en bron:
Foto’s: Khaosod
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Khaosod