ViDeo | THAISE POLITIE CONTROLEPOST VEROORZAAKT VERKEERSONGELUK

2
510

~ZO DOM ALS EEN TOUW~

(een heel dom persoon)


LAMPANG:- Een ongeluk met een vrachtwagen combinatie en een personenauto noodzaakte de politie in Lampang een van haar controleposten te sluiten.

Getuigen zeggen dat de botsing mogelijk was omdat de truck niet op tijd in staat was om te stoppen voor de controlepost, die gelegen was op een helling (!!!) in de weg van lampang naar Prea. Een politiechef zei vrijdag dat ze de post op een veiligere plek willen opzetten.

“Onze commandant heeft ons opgedragen de controlepost voorlopig op te heffen,’ zegt Krissada Pancharoen, hoofd van de Lampang politie. “We zijn op zoek naar een veiligere locatie.”

De truck vervoerde 48 ton bouwmateriaal knalde achter in een Toyota Fortuner bij de controlepost. Een passant zag het gebeuren, zette het voorval op de film en op Facebook. Hij vond het niet bijster slim van de politie om de controlepost midden op een helling te zetten. “Natuurlijk kon de chauffeur niet op tijd remmen. Wie is er dan verantwoordelijk?” zette hij onder de film.

Kol. Krissada zei dat verzekering van de truck de schade dekt. Volgens de kolonel deden de agenten helemaal niets verkeerd. Het is immers doodnormaal om een controlepost op een steile helling te plaatsen, en hij gaf de schuld aan de chauffeur omdat die te hard gereden zou hebben.

De controlepost is opgezet in overeenstemming met de wet,” zei Krissada. “De chauffeur reed te hard. Hij overtrad de snelheidsbeperking die duidelijk is aangegeven op een verkeersbord, en de waarschuwingsborden dat er een verkeerscontrolepost verderop staat.” Daarom worden de dienstdoende agenten niet bestraft.

De verkeerspolitie zet regelmatig controleposten op in het hele land om gemakkelijk te kunnen incasseren, pardon, ter bevordering van hun pensioen … oeps, voor de verkeersveiligheid. Maar die controleposten zijn onderhevig aan felle kritiek. Ze worden neergezet waar de agent dat handig vind, of de omwonenden of de verkeersveiligheid dat accepteren, ach… een kniesoor die daar op let. In 2016 werd een agent bijna doodgereden bij zo’n minder handig opgezette controlepost.

Bron: Khaosod

2 REACTIES

  1. Dat er niet meer agenten dood gereden worden is mij een raadsel!!!
    Midden in de nacht een zaklampie dat je moet stoppen,je schrikt je de…..���

    • Midden in de nacht …nog geen politie waargenomen. Zelfs na 5 Pm niet meer. Zitten dan lekker thuis of te pintelieren…

Comments are closed.