THAISE POLITIE BEKEURT EEN VRACHTWAGEN-CHAUFFEUR VOOR HET RIJDEN ZONDER SCHOENEN

0
315

~OP JE BLOTE KAKKEN~

(Op je blote voeten)


MUKDAHAN:- De provinciale politie van Mukdahan heeft de bekeuring van een vrachtwagenchauffeur verdedigd voor het dragen van een paar slippers van 400 baht terwijl hij achter het stuur zat. Volgens de woordvoerders was de boete niet buitensporig maar ruim binnen het kader van de wet.

Deze politie actie is een hot topic geworden van intense debat op de sociale media nadat de vrachtwagenchauffeur, khun Sooksant Kiewkaew, een audio-visuele clip plaatste met zijn discussie met een politieagent uit Muk Dahan nadat hij een 400 baht boete kreeg voor het dragen van slippers terwijl hij reed.

In de clip beweerde Sooksant dat hij tijdens het rijden een paar schoenen droeg, maar toen hem door de politie werd verteld zijn cabine uit te komen, trok hij slippers aan, de politie geloofde geen fluit van zijn verhaal en trakteerde hem op een boete.

Kolonel Chaiporn Pongsak, de politie-inspecteur, zei dat de vrachtwagenchauffeur geen schoenen droeg op het moment dat door de politie voor een controle werd aangehouden. Het dragen van slippers, zo legde hij uit, zou het risico van een ongeluk kunnen veroorzaken.

File foto

Volgens de ministeriële regelgeving inzake kledingvoorschriften voor bestuurders van openbaar vervoer moeten bestuurders een broek, shirts met lange mouwen of korte mouwen dragen en moeten ze schoenen dragen. Als u zich niet goed kleedt, is een maximale boete van 5.000 baht mogelijk.

Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailans
Bron: Thai PBS