THAISE PLATTELAND BEVOLKING DOET ER VAN ALLES AAN OM EEN GOED REGENSEIZOEN AF TE DWINGEN

0
311

~HET IS EEN SLAG IN DE LUCHT~

(Het is een aktie zonder effect)


ISAAN:- Bun Bang Fai “het jaarlijkse raketfeest dat in de noordoostelijke regio Isaan wordt gevierd, gaat gepaard met veel pracht en praal, met de bedoeling om de regengoden te plezieren voor het seizoen van de rijstteelt.

Grote zelfgemaakte raketten, religieuze processies, modderworstelen en veel dansen op Thaise countrymuziek met een sterke drank, zijn de vaste onderdelen bij de regio’s gehouden festivals, dat volgens een eeuwenoude traditie bedoeld is om het begin van het moessonseizoen te stimuleren.

Afgelopen zondag werden er vanaf een landbouwveld in Yasothon enorme zelfgemaakte raketten de lucht ingestuurd, bij dit evenement waren 500 toeschouwers bijeengekomen om hier getuige van te zijn.

Een 48-jarige landarbeider, Khun Asan Luamakam die deelnam aan de wedstrijd, legde uit dat hij zijn raket met 10 andere Thaise medebewoners in elkaar gesleuteld had.

De winnaar van de wedstrijd wordt gekozen op hoe spectaculair de raketten het luchtruim kiezen, hoe ver ze de lucht ingaan en hoe mooi een rookspoor ze achterlaten.

Informatie en bron:
Illustraties: The Jakarta Post
Content: Olleke Bolleke in Korat
Bron: The Jakarta Post