THAISE PASGETROUWDEN WEDEROM DOOR HET KABINET GEVRAAGD OM ACTIEF AAN HET NAGESLACHT TE WERKEN

0
114

~WIND ! ZEI FOKKE EN HIJ BLIES IN ‘T ZEIL~

(Alle kleine beetjes helpen)


THAILAND:- Het Thaise gouvernement heeft vandaag de getrouwde stelletjes in het oor gefluisterd dat er hard in de slaapkamer aan het werk moet worden om t geboortecijfer van het land te verhogen, dit verkondigde een hoofd van het van de Social Security Office in Bangkok, het is in het landsbelang om het nieuwe beleid van de premier te ondersteunen en beloofd had dat er financiële beloningen zouden zijn voor degenen voor veel kleine Thaise onderdanen zouden zorgen.

Khun Suradech Waleeithikul, de secretaris-generaal van de SSO (Social Security Office) kondigde tegelijkertijd aan dat de financiële voordelen voor werkende paren alleen zouden toenemen.

De Thaise maatregel dat de gezinnen 13.000 baht uitgekeerd zouden krijgen voor de eerste twee borelingen is nu uitgebreid tot een onbeperkt aantal kinderen dat een gezin besluit te hebben waar het vroeger beperkt was tot de eerste twee kinderen.

Maar volgens de Thaise koppels was dat nog niet voldoende en hebben aangedrongen op meer baby’s incentives.

Moeders krijgen nu een zwangerschapsverloftoelage voor de duur van 90 dagen ter hoogte van 50 procent van hun gemiddelde inkomen.

Khu. Suradech zei dat, het SSO momenteel bezig is goedkeuring van het kabinet te krijgen om de maandelijkse kinderbijslag van 400 baht naar 600 baht te verhogen voor kinderen tot zes jaar.

Als de goedkeuring wordt verleend, wordt een wetsontwerp voorgelegd aan de Raad van State en vervolgens aan de minister van Arbeid, die het vervolgens ondertekend.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation