THAISE PARTICULIERE ZIEKENHUIZEN REKENEN VEEL TE VEEL

0
273

~TWEE RUGGEN UIT EEN VARKEN SNIJDEN~

(Uit één ding dubbel voordeel willen behalen)


BANGKOK:- Tenminste de helft van alle particuliere ziekenhuizen schrijven rekeningen uit die met een vork zijn geschreven, althans zo laat een studie van het ministerie van handel zien.

“Sommige particuliere ziekenhuizen berekenen prijzen die 200-300% hoger zijn,” zegt directeur generaal Wichai Pochanakit van het departement. Hij sprak nadat zijn ministerie een voorlopige studie van medische kosten openbaar heeft gemaakt.

Wichai zegt dat zijn departement 355 particuliere ziekenhuizen en importeurs van medicijnen opdracht heeft gegeven om een lijst met producten en prijzen bekend te maken voor 4 april.

“Slechts 295 reageerden voor die datum. De rest aan we onderzoeken,” zegt Wichai.

Hij waarschuwt directeuren van ziekenhuizen en bedrijven dat ze daarmee een gevangenisstraf van 3 maanden en een boete van Bt 5.000 riskeren door niet mee te werken. Hij wacht tot deze week, daarna gaat het ministerie juridische stappen ondernemen.

Het departement voor binnenlandse handel is van plan om de prijzen van 3.892 medicijnen, en 5.286 diensten te onderzoeken.

Wichai zegt dat zijn departement van plan is om particuliere ziekenhuizen te stoppen met het berekenen van onredelijk hoge prijzen. Vertegenwoordigers van ziekenhuizen en bedrijven worden uitgenodigd om hun hogere prijzen te verklaren.

“We kunnen ook prijzen publiceren die het publiek kan zien. Dat kan dan besluiten of een bepaald ziekenhuis te hoge prijzen berekend.” Het departement van binnenlandse handel gaat het publiek helpen als ziekenhuizen te hoge rekeningen presenteren.

Als zo’n ziekenhuis veroordeeld wordt kan de directie 7 jaar stenen kloppen, met een boete van Bt 140.000.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: B. Botje in Thailand
Bron: The Nation