THAISE ONDERNEMER LICHT HET LEGER OP

0
287

~IEMAND DE OGEN VERBLINDEN~

 (Iemand door uiterlijke schijn misleiden)


BANGKOK:- De rechtbank heeft een zakenman veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf wegen het verkopen van een namaak bom detector aan het leger.Sutthiwat Wattanaki werd schuldig bevonden aan het verkopen van zgn. GT200 detectors aan het leger. Hij kreeg ook een boete van Bt 18.000. De staat verloor 9 miljoen baht aan de aankoop.

De aanklager zei dat het bedrijf van Sutthiwat, AVA Satcom Ltd., beweerde dat de apparaten bommen en narcotica op een afstand kon waarnemen. De koninklijke garde werd er mee uitgerust, maar die kwamen er snel achter dat ze bij de neus genomen waren, en dienden een aanklacht wegens oplichting in.

De apparaten waren ontwikkeld door een Brits bedrijf wiens eigenaar wegens oplichting de bak in draaide in 2013. Testen lieten zien dat de apparaten niet werkten, en gebaseerd waren op een goedkope gadget van $ 20 om vermiste golfballen terug te vinden.

De advocaat van Sutthiwat gaat in hoger beroep. Sutthiwat heeft Bt. 900.000 als borg gestort. Het is niet de eerste keer dat hij voor het hekje staat. In augustus droeg de rechter zijn bedrijf op om de koninklijke garde te compenseren voor de gepleegde oplichting. en vorige week gaf een andere rechtbank hem 10 jaar achter de dikke deur voor het verkopen van die GT200 apparaten aan het leger voor het bedrag van 600 miljoen baht.

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: B. Botje in Thailand
Bron:Khaosod