THAISE MINISTERIE VAN JUSTITIE WIL DE GEVANGENISSEN HERVORMEN

0
638

~waarom zullen we treuren, de bajes is zo groot~

(Rotterdams volksliedje)


BANGKOK – Het ministerie van justitie werken aan verschillende projecten om de overbevolking in gevangenissen te beperken, zoal elektronische enkelbanden en voorwaardelijke straffen uitbreiden van 3 tot 5 jaar.

Minister van Jutsitie Somsak Thepsuthin overlegde online met alle departementen en gevangenisdirecteuren. Hij wil het aantal gedetineerden terugbrengen tot 370.000 in alle gevangenissen, om te voorkomen dat er nieuwe gevangenissen gebouwd moeten worden.

Hij zegt er er vele projecten geïntroduceerd gaan worden, zoals het leren van een ambacht, in samenwerking met het bedrijfsleven.

Hij is ook bezorgd dat het budget voor eten van Bt. 23 per gevangene per dag veel te weinig is. Schoolkinderen krijgen een lunch van Bt. 22. Gevangenen krijgen voor 1 baht meer drie maaltijden, hij denkt dat dit niet gezond is.

De permanente secretaris van het ministerie zegt dat er per jaar 60.000 mensen de gevangenis ingaan. Hij wil de termijn voor enkelbanden verhogen van 3 tot 5 jaar. Als het recidivisme teruggebracht kan worden van 35% naar 15% dan zijn enkelbanden een mogelijkheid. Die worden nu beter geaccepteerd in de Thaise samenleving.

De directeur generaal het departement voor rechten en vrijheden verwijt het justitiële systeem dat mensen direct opsluit. Slechte hygiëne en slecht eten zorgt er voor dat programma’s om gedetineerden een ambacht te leren daardoor mislukken.

The Nation