THAISE MINISTERIE VAN GEZONDHEID GEEFT TER GELEGENHEID VAN VALENTIJNSDAG 10 BELANGRIJKE TIPS

0
190

~AAN DE VOETEN VAN GAMALIËL LIGGEN~

(Aandachtig luisteren naar de les die een wijs persoon meegeeft)


THAILAND:- Het ministerie van volksgezondheid zal in het kader van de komende Valentijnsdag 10 belangrijke tips verstrekken voor “kwaliteitsvolle gezinsvorming” via de QR-code de “Kwaliteit van de liefde: Phro Rak Jeung Yakhai Roo (we houden van je, we willen dat je weet)” het is de bedoeling om deze tips op Valentijnsdag te verspreiden.

De adviezen zullen donderdag bij de registratiepunten voor het huwelijk in 878 upcountry districtskantoren en 50 districtskantoren in Bangkok bekend worden gemaakt.

De QR-code is in overeenstemming met het staatsbeleid ter bevordering van een kwaliteitsgeboortecijfer en gerelateerde maatregelen ter bevordering van veilige geboortes en de ontwikkeling van de kwaliteit van de zorg voor pasgeborenen, zo verklaarde de permanente secretaris Dr. Sukh um Kanchanaphimai gisteren op het hoofdkantoor van het ministerie in Nonthaburi tegen de pers.

Sukhum’s afgevaardigde, Dr Supakit Sirilak, zei dat het ministerie via de nationale, regionale en provinciale kantoren van de Moeder en Kind Gezondheidsraad heeft samengewerkt met als doel de maternale en kindersterfte tegen 2026 volledig te laten verdwijnen door bloedingen en door zwangerschap veroorzaakte hypertensie tegen te gaan.

Als onderdeel van de maatregelen zullen paren die baby’s willen krijgen, worden voorgelicht over hoe ze zich van tevoren moeten voorbereiden, waaronder vrouwen die foliumzuur continu gedurende drie maanden voor een zwangerschap gebruiken om bloedarmoede en aangeboren afwijkingen te voorkomen, aldus khun Supakit.

Andere maatregelen zijn onder meer de ontwikkeling van de kwaliteit van de prenatale zorg, een betere planning voor de bevalling van kinderen in gevallen waarbij sprake is van een genetische afwijking, verbetering van baby-bezorgeruimtes, toegang tot veilige aflevering van kinderen en een versneld verloskundig verwijzingssysteem, zo verklaarde de adjunct-permanente secretaris.

Vaudje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation