THAISE MINISTER VAN TOERISME WILT DAT ER EEN EINDE KOMT AAN DUBBEL PRIJZENSYSTEEM VOOR FARANG EN THAIS

0
643

~VEEL GEWRIJF EN GESCHRIJF~

(Eindeloze gedachtewisselingen)


THAILAND:- De nieuwe minister van toerisme en sport, khun Pipat Ratchakitprakarn sprak met Thaise verslaggevers over wat er moet gebeuren om de toeristische sector in het koninkrijk te stimuleren.

Daarbij kwam de dubbele prijsstelling voor buitenlanders ter sprake, hij vertelde het liefst te zien dat daar een einde aankwam. Hij zei dat de prijzen voor Thais en toeristen op historische en erfgoedlocaties zoals de ruïnes van Sukhothai en Ayuthaya hetzelfde zouden moeten zijn.Het staat hoog op de lijst van dingen die khun Pipat zou willen veranderen

Ook wilt deze nieuwe minister internationale sportevenementen zoals de Moto GP motorrace in Buriram uitgebreid in de wereldpers bekend maken. Hij zei dat het organiseren van internationale sportevenementen niet alleen bezoekers aantrekt, maar het land ook introduceert bij de concurrenten en hun teams.

Al diegenen die bij dergelijke evenementen betrokken zijn, zouden ook andere aspecten van het toerisme van het land in zich opnemen. Daar bij zou het hosten van E-Sports een goed idee zijn.

Hetzelfde kan ook gelden voor medisch toerisme, omdat niet alleen de zieken naar Thailand zouden komen, maar ook hun familie en vrienden die in hotels zouden blijven, naar restaurants zouden gaan en de toeristische attractie zouden bezoeken.

Khun Pipat wil ook promoten wat bekend staat als de ‘Thaise Rivièra’ of kustgebieden die ten zuiden van Hua Hin helemaal naar Naratiwas in het uiterste zuiden lopen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Sanook News
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Sanook News