Home Algemeen THAISE MENSENSMOKKELAAR BRENGT 21 ILLEGALE BIRMEZEN HET KONINKRIJK IN

THAISE MENSENSMOKKELAAR BRENGT 21 ILLEGALE BIRMEZEN HET KONINKRIJK IN

0
THAISE MENSENSMOKKELAAR BRENGT 21 ILLEGALE BIRMEZEN HET KONINKRIJK IN

~DE NIEUWE MENS AANDOEN~

(Zijn gewoonten en zeden proberen te verbeteren)


SONGKHLA:- Daar is gisteren een Thaise man gearresteerd omdat hij naar verluidt probeerde 21 illegale Birmanen uit het zuiden van Thailand over de grens naar Maleisië te smokkelen.

De politie en het leger doorzochten gisteren een resort in het Hat Yai District in de provincie Songkhla ontdekte vijf Birmese mannen en twee vrouwen in twee van de kamers.

Hun bekentenissen aan de politie leidde tot de arrestatie van khun Pongpipat Suwanraksa, die in een andere kamer verbleef. Pongpipat werd beschuldigd van het smokkelen van de migranten naar Thailand en probeerde hen over de grens naar Maleisië te vervoeren.

Na het ondervragen van khun Pongpipat, gingen de autoriteiten op zoek naar dorp in het van hetzelfde tambon en vonden nog 13 Birmese mannen en één vrouw, die er moe en hongerig uitzagen. Geen van hen had drie dagen gegeten en sommigen waren al ziek geworden.

Ze vertelden de politie dat ze wachtten om naar Maleisië te worden gebracht en hun vermeende handelaar had hen bevolen de plek niet te verlaten, dus wachtten ze in het bos.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Malay Mail
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation