Home Thailand Bangkok THAISE MEISJESBAND TREEDT OP MET SWASTIKA T-SHIRT

THAISE MEISJESBAND TREEDT OP MET SWASTIKA T-SHIRT

0
THAISE MEISJESBAND TREEDT OP MET SWASTIKA T-SHIRT

~DAT WAS EEN BEETJE DOM, HÈ SCHAT? ~

(Een koninklijk excuus)


BANGKOK – Tenminste twee buitenlandse diplomaten hebben hun afkeuring getoond nadat een lid van de meisjesband BNK48 een T-shirt droeg met een swastika.

Collega band AKB48 uit Japan bood gisteren een tranen trekkend excuus aan zoals zangeres Pichayapa ‘Namsai’ Natha al deed. Het was slechte modieuze keuze, dat was alles.

“Ik ben bedroeft en voel me zwaar schuldig,” zegt Namsai. “Vergeef het me alstublieft.”

Namsai droeg een T-shirt met een swastika er op tijdens een repetitie van haar band op vrijdag. Dat was niet zo handig, want 2 dagen eerder was het de internationale Holocaust herdenkingsdag, om het een beetje erger te maken.

Smadar Shapira, van de Israëlische ambassade, zei dat de ambassade zwaar geschokt was door de kleding van de zangeres. De ambassadeur van Duitsland, Georg Schmidt, was ook niet enthousiast over haar modieuze keuze:

“We delen de schok en verontwaardiging, verwoordt door @ShapiraSmadar van de Israëlische ambassade. We roepen leden van de band BNK48 op om met ons de terreur van de nazi’s met ons te bespreken.”

De managers van de zingende gansjes boden schriftelijk hun excuses aan. “We bieden onze meest welgemeende excuses aan voor het incident waarin een van de bandleden een kostuum droeg met een ontoepasselijke print er op.”

“We hebben per ongelijk mensen gechoqueerd. In de toekomst zullen we onze meisjes beter kleden en er voor zorgen dat dit nooit meer gebeurt.”

De manager van BNK48 bracht het schuldige gansje Namsai naar de ambassadeur van Israel, om persoonlijk haar excuses aan te bieden.

“Ik begrijp dat het per ongeluk gebeurt is, door een gebrek aan kennis, en ik ben blij dat ze hun excuses hebben aangeboden, en bereidt zijn om dat gebrek aan kennis bij te scholen in de nabije toekomst,” zei de ambassadeur na de ontmoeting. De band bood aan om haar leden een project over de Holocaust te laten doen, om te laten zien dat ze het menen.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: B. Botje in Thailand
Bron: The Nation