THAISE MARINE HAALT 33 GESTRANDE TOERISTEN VAN KOH RACHA YAI AF

0
192

~MET EEN EI IN ZIJN BROEK ZITTEN~

(Een probleem hebben. Bang zijn)


PHUKET:- De patrouilleboot 1301 van de Marine heeft deze woensdagmorgen 33 toeristen van het eiland Racha Yai gehaald en veilig over de ruwe zee naar Phuket gebracht.

De kapitein van de excursieboot, die met de toeristen naar Koh Racha Yai was gaan varen, wilde niet meer terugvaren omdat hij de zee te ruw en de golven te hoog vond. Er zat niet anders op dan de hulp van de Marine in te roepen.

De bemanning van de marine patrouilleboot 1301 meldde zich na aankomst in Phuket, ze vertelde behoorlijk voorzichtig gevaren te moeten hebben omdat de golven vaker vier dan drie meter hoog waren.

In een andere reportage van Olleke Bolleke werd al melding gemaakt van het in moeilijkheden verkerende vrachtschip De “MV.NP Love Gistic 2” dat op weg was naar Maleisië.
De kapitein van dit schip meldde dat hij in aanraking kwam met golven van wel vijf meter hoog. Bij dit incident was hij 17 containers verloren waarvan er al zes op het strand van Koh Sukon aangespoeld waren.

Meteorologen waarschuwen voor hevige regen in de periode van op 11 tot en met 15 juli voor het zuiden van het land. Vissers en kleine boten mogen niet de Andamanse Zee en de Golf van Thailand op. Verwacht wordt dat er langs de westkust van Thailand, de golven een hoogte kunnen bereiken van vier meter.

Informatie en bron:
Illustraties: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Der-farang