Home Featured THAISE MAKREEL BEVAT MICROPLASTICS

THAISE MAKREEL BEVAT MICROPLASTICS

0
THAISE MAKREEL BEVAT MICROPLASTICS


~NIET ALLE VIS IS BAKVIS~

(niet alles is even dienstig (of handelbaar of lekker))


BANGKOK – De ontdekking van microplastics in de magen van makreel gevangen de Trang Zee zijn zorgwekkend, maar het maritieme departement roept op niet in paniek te raken en iets anders dan makreel te gaan eten.

Het departement roept het publiek op om rekening te houden met het probleem en iets te doen aan de vervuiling van zee door plastic. Het departement is van plan haar onderzoek uit te breiden naar de bekende mosselen van Trang, ‘Hoi Tapao’ en ‘Hoi Phisua’.

De Thaise sociale media delen op grote schaal de bevindingen van het departement dat er gemiddels 78 stukjes microplastic plastic gevonden zijn in makrelen gevangen bij Hat Chao Mai strand.

Onderzoeker Saowalak Khaosaeng, 30, zegt dat het centrum dagelijks afval uit zee verzameld, en verdeeld in de verschillende types en gewichten. Men realiseerde zich dat al dat afval in zee invloed kan hebben op het zeeleven bij Hat Chao Mai strand. Daar wordt veel vis gevangen. De onderzoekers kochten afgelopen 60 makrelen van vissers en verrichten er onderzoek op. Ze vonden dat alle makrelen gemiddeld 78 stukjes microplastic hadden in de maag. Het meeste is met het blote oog niet te zien, van1 tot 5 mm. Het zeewater had het plastic al afgebroken in kleinere stukjes, en makrelen dachten dat dat eten was.

De verrichtte studie heeft niet gekeken wat voor invloed het microplastic op de vis zelf heeft, maar wil het publiek bewust maken van de toestand van het milieu, en hen aanmoedigen afval beter te verwerken.

op dit moment is het komen en gaan op de vismarkt van Nakhon Trang. Verkopers zeggen dat ze over de studie gehoord hebben, maar het heeft geen invloed op de consument. De makreel doet nog steeds Bt. 120 per kilo.

The Nation