THAISE LEGERGENERAAL BOOS OP DEMONSTRANTEN

0
85

~ALS EEN ENGELTJE EEN DUIVELTJE WORDT, IS HIJ DE BOOSTE VAN ALLEMAAL~

(Als een rustig en eerlijk man kwaad wordt dan is hij niet meer voor rede vatbaar)


BANGKOK – Thai die demonstreren tegen uitstel van de parlementsverkiezingen vanwege de komende kroning van koning Vajiralongkorn zijn uit op het scheppen van chaos in het land. Dat vindt legerchef generaal Apirat Kongsompong.

Hij noemde de demonstraties die ook zondag werden gehouden bijzonder irritant. “Er zijn mensen die een normaal leven willen leiden en geld willen verdienen. De demonstraties hinderen dat”, meende hij.

Ook vond hij dat de demonstranten geen enkele reden hebben om de straat op te gaan. De verkiezingen waarvan algemeen werd verwacht dat ze op 24 februari zouden worden gehouden, zijn immers helemaal niet uitgesteld.

De Kiesraad heeft namelijk geen datum bekend gemaakt. Maar dat is omdat de regering het koninklijk decreet waarin de verkiezingen moeten worden aangekondigd, achterhoudt.
Meteen na de jaarwisseling zou de datum worden afgekondigd. Toen koning Vajiralongkorn plots bekendmaakte dat zijn kroning op 4 mei plaatsvindt, zag de sinds mei 2014 regerende militaire junta opeens problemen met het tijdschema rond de kroning.

Er volgde een bijeenkomst met de Kiesraad en sindsdien gebeurt er niks. Als nieuwe datum is 24 maart genoemd. Dat zou het vijfde uitstel van de verkiezingen betekenen in even zovele jaren.

De legergeneraal werd op sociale media bespot voor zijn aantijgingen. Als er wel één instantie is die chaos heeft veroorzaakt zijn het wel degenen die de macht hebben gegrepen en die keer op keer verkiezingen uitstellen om die macht niet kwijt te raken, aldus de ‘Democracy Restoration Group’.

Fautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Epa
Content: redactie DD
Bron: ditjesendatjes.nl