THAISE KROEGBAAS PIETER HOOVERS EN ZIJN VROUW VERMOORD IN WONING CEINTUURBAAN AMSTERDAM

26
4100

 


~B R E A K I N G N I E U W S ~


AMSTERDAM De twee doden die maandagmiddag onder verdachte omstandigheden zijn gevonden in een pand aan de Ceintuurbaan, zijn de in Thailand woonachtige Amsterdammer Pieter Hoovers (54) en zijn 21 jaar jongere Thaise vriendin Tae. Ze zijn met geweld om het leven gebracht.

Pieter en zijn vrouw Tae, mogen ze rusten in vrede

Hoovers was een bekende naam in de Amsterdamse muziekscene en in de vechtsportwereld in Nederland en Thailand. Dat bevestigen meerdere bronnen aan deze krant.

Nadat naasten van Hoovers zich ongerust bij de politie hadden gemeld omdat hij tegen zijn gewoonte in al twee dagen onbereikbaar was, vonden agenten het stel rond half twee maandagmiddag in de woning op tweehoog. De politie meldt ‘gezien de omstandigheden rekening te houden met een misdrijf’.

HOEK VAN HOLLAND
Hoovers, die in het beruchte Thaise sekstoeristenoord Pattaya sinds 2002 een Hollands eetcafé uitbaatte, de Hoek van Holland, was volgens bekenden voor enkele maanden in Amsterdam.

LEES OOK- Hoek van Holland heeft even nieuw jasje gekregen

Zijn vriendin en hij verbleven in de bovenetage in De Pijp. De scooter waarop ze zich in de stad verplaatsten, staat nog voor de deur. Hoovers’ kleurrijke levensloop liep van de Amsterdamse Wallen langs de muziekwereld en de vechtsport naar Thailand. Daar ging hij eind jaren negentig ‘met pensioen’ in Pattaya, dat vooral bekend is als een plek waar Westerse mannen naar toe trekken voor de vele prostituees.

De Hoek van Holland op Dong Tarn Beach bij Pattaya, recentelijk nog geheel verbouwd

In Amsterdam was Hoovers vanaf 1991 actief als muziekproducent met zijn bedrijf Outland Records. Onder dezelfde naam opende hij een platenzaak op de Nieuwendijk, waar ook de kaartverkoop werd gehouden voor feesten in de toen zeer populaire Club iT.

CHEMISTRY
Toen was Hoovers al een bekende naam in de Nederlandse vechtsportwereld, die in de jaren tachtig en negentig internationaal in hoog aanzien stond. Hoovers was als begeleider actief van een aantal bekende vechters.

Midden jaren negentig was hij een van de oprichters van de populaire housefeesten onder de naam Chemistry. Dat avontuur liep volgens sommige berichten in de media niet goed af: Hoovers zou naar Thailand zijn vertrokken omdat hij schuldeisers achter zich aan had, al is het fijne daarvan niet bekend.

In de prostitutiebuurt van Pattaya verkocht Hoovers in Hoek van Holland onder meer kroketten, frikadellen en broodjes pindakaas.

JOHN MIERENET
Hij had ook contact met de in Pattaya neergestreken Amsterdamse crimineel John Mieremet, voordat die daar in 2005 werd geliquideerd. Al toen hij nog in Amsterdam woonde werd hij wel gezien in het gezelschap van mensen uit het Amsterdamse criminele milieu.

Pieter met zijn vrienden eerder deze maand op het Spaanse eiland Ibiza

In Thailand richtte Hoovers zich naast zijn werk als kroegbaas op het trainen van thaiboksers en het organiseren van vechtsporttoernooien, waarbij hij veel baat had van zijn netwerk in het wereldje. Hij trad ook op als scheidsrechter.

Voor de toernooien in Pattaya regelde hij buitenlandse vechters. Zo verdiende hij op allerlei manieren geld: naar eigen zeggen was Hoovers in Pattaya behalve kroegbaas ook een steun voor buitenlanders die met de politie in aanraking kwamen – zowel voor slachtoffers van straatcriminaliteit als voor drugscriminelen.

TAE
In Pattaya trouwde hij met zijn Thaise vriendin, die hij Tae noemde, en die hij had ontmoet in een massagesalon waar zij werkte. Ze was toen zestien jaar oud. Samen waren zij in Amsterdam, na een vakantie in Ibiza.

De politie roept getuigen op zich te melden als zij wat weten over de achtergronden van de dood van het stel.

Informatie en bron:
Foto’s: Robby Hiel
Tekst: Maarten van Dun & Paul Vugts
Bron: Parool.nl

26 REACTIES

 1. AMSTERDAM – UPDATE 20:50 – De twee doden die maandagmiddag zijn gevonden in een woning aan de Amsterdamse Ceintuurbaan zijn de 54-jarige Amsterdammer Pieter Hoovers en zijn Thaise vrouw Tae. De twee zijn onder verdachte omstandigheden gevonden.

  Hoovers dreef jarenlang café Hoek van Holland in de Thaise badplaats Pattaya, waar ook John Mieremet en zijn vriend Ferry de Kok in 2005 neerstreken. Het duo was regelmatig gast bij Hoovers, die ook over goede contacten in de Amsterdamse onderwereld beschikte.

  Waarom Pieter Hoovers voor een paar maanden in Amsterdam verbleef, is niet duidelijk. In ieder geval heeft hij vorige week een korte vakantie gevierd op Ibiza. Een winkelier, die hem van de foto herkende, baalde er goed van. ,,We rookten af en toe samen een jointje. Hij was een echt relaxte gast. Hij had veel met voetbal. Daar spraken we vooral over.”

  Hoovers was bevriend met de eigenaar van het pand op de Ceintuurbaan en verbleef in diens appartement op de tweede verdieping. Diegene heeft net als Hoovers een Thaise vriendin en verblijft voor een paar maanden in het Aziatische land. Hij lijkt niets met de situatie te maken te hebben.

  De bewoners op de Ceintuurbaan werden gisterochtend opgeschrikt door een bezorgde oude dame en haar dochter. Zij hadden al een paar dagen niks gehoord van hun zoon en broer. De scooter, waarop zij reden, bleek al een paar dagen onaangeroerd voor de deur te staan.

  Een buurvrouw die niet met haar naam in de krant wilde, was er emotioneel onder. ,,Ik vond het zo zielig. Het was echt al een oudere vrouw en ze was in paniek. Haar zoon woonde voor een paar weken op de Ceintuurbaan met zijn vrouw. Er was blijkbaar geen contact met hen te krijgen. De politie heeft de deur voor hen geforceerd.”

  Wat zij precies aantroffen laat de politie in het midden. Het technisch onderzoek duurde de hele avond. Meerdere rechercheurs met witte pakken liepen het appartement op de tweede verdieping in en uit. Ook was er een buurtonderzoek. Verder dan ’onder verdachte omstandigheden’ ging de politie niet.

  John van den Heuvel en Mascha de Jong (de Telegraaf)

 2. Op de website van de Telegraaf wordt gesuggereerd dat de moord op Pieter Hoovers, verband zou kunnen houden met de moordt op John Mieremet in Pattaya in 2005. Hij zou de moordenaar(s) hebben getipt over de verblijfplaats van John Mieremet.

 3. het was een fijne snuiter ,maar ook een rare gozer ,zo ken ik nog het verhaal van zijn bruiloft met tae was in het hoge noorden van thailand ,pieter nodigde alle gaste van ,,hoek van holland,, uit om mee te vieren ,alles was prima geregeld (de gasten sliepen in de gehuurde afwerk kamers van het plaatselijk bordeel ) maar dat mocht de pret niet drukken ,wat de pret wel drukt was pieter die op de terug reis al de gasten een (hoge )rekening presenteerde

 4. Het is GEEN kroegbaas, in zijn restaurant werd geen alcohol geschonken. Stemming makerij.

Comments are closed.