THAISE INWONERS PREZEN DE REANIMATIE REDDING VAN EEN 15-JARIGE THAISE JONGEN IN KRABI

0
728

~GOD GENEEST EN DE DOKTER KRIJGT DE ZEGEN~

(De één spant zich in, terwijl iemand anders de eer krijgt)


KRABI:- De Thaise gebruikers van sociale media hebben buitenlandse toeristen geprezen voor het redden van het leven van een 15-jarige Thaise jongen door hem afgelopen zondag cardiopulmonale reanimatie (CPR) te geven, het voorval had zich bij de Wat Tham Sua in de provincie Krabi voorgedaan.

Ook was het commentaar van vele Thaise respondenten te lezen dat het Thaise publiek meer getraind zou moeten moeten om reanimatie te kunnen toedienen. Weer andere respondenten schreven dat de toeristische attractie uitgerust zou moeten worden met een verbandtrommel, zuurstoftank en brancard, items die daar oorspronkelijk niet aanwezig waren.

De ongeïdentificeerde tiener stortte van de 1.000ste stap van 1,237 treden-tellende van de Wat Tham Sua naar beneden waarna een buitenlandse toerist reanimatie toepaste.

Buitenlandse en Thaise toeristen evenals reddingswerkers van de Krabi Pitak Pracha Foundation brachten de jongen naar beneden, hetgeen meer dan een uur in beslag nam.

De originele posting op Facebook van de redding ontving 4.300 “likes”, meer dan 200 reacties en werd gedeeld door 1.242 mensen. De jongen leed naar verluidt aan tachycardie, of een verhoogde hartslag, en een acuut ademhalingsprobleem door ernstige uitputting en flauwgevallen met zwakke vitale functies, maar de onmiddellijke toepassing van CPR stabiliseerde hem. Hij is nu aan het herstellende in het ziekenhuis.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Phuket
Bron: The Nation