THAISE IN BESLAG GENOMEN MARIHUANA WORDT MEDISCHE MARIHUANA

0
247

~ER IS ONKRUID ONDER DE TARWE~

 (er zijn minderwaardige goederen (of personen) tussen de betere)


BANGKOK – Het bureau voor narcotica controle (ONCB) heeft een prima manier gevonden om van 24.000 kg in beslag genomen marihuana af te komen: ze laten er pillen van draaien! De in beslag genomen partij weed wordt overgedragen aan geregistreerde farmaceutische bedrijven en laboratoria.

ONCB directeur Niyorn Temsrisuk zegt omdat er nog geen oogst is van medische kwaliteit marihuana het ministerie van volksgezondheid toestemming heeft gegeven om in beslag genomen marihuana aan legale instellingen te distribueren.

De weed die van smokkelaar in beslag is genomen wordt nu gebruikt om medicijnen te maken, tot de eerste oogst binnen is.

Voor ze de kruiden beschikbaar stellen worden die eerst onderzocht op bestrijdingsmiddelen, zoals pesticiden, zware metalen en gevaarlijke ziektes. De ONCB is er zeker van hun weed van de hoogste kwaliteit is.

Die testen zijn uitgevoerd in het laboratorium van de politie. Experts van het ministerie van volksgezondheid onderzoeken nu hoeveel en wat voor gevaarlijke stoffen er in de marihuana zitten.

De ONCB wil de drugs beschikbaar stellen voor het einde van de maand.

The Nation