THAISE IMMIGRATIEDIENST ONTHULT NIEUWE VEREISTEN VOOR PENSIONADO’S

3
1625

~BIJ HET SCHEIDEN VAN DE MARKT LEERT MEN DE KOOPLUI KENNEN~

(Iemands ware karakter blijkt pas als het erop aankomt)


BANGKOK:- De Thaise immigratie heeft gisteren de nieuwe vereisten voor buitenlanders bevestigd voor het aanvragen van visa op basis van pensionering, huwelijk of als ouder van een Thais kind.

De bijgewerkte vereiste zijn gedetailleerd beschreven in een nationaal politiebevel welke op 26 december 2018 door hoofd van de immigratiedienst, generaal Surachet Hakparn werd ondertekend.

EEN NIET-OFFICIËLE VERKLARING VAN DE BIJGEWERKTE VEREISTE LUIDT IS ALS VOLGT:

2.18 In het geval van een officiële relatie met een familielid (moeder, vader, man of vrouw, kind, geadopteerd kind of kind van de echtgenoot) met de Thaise nationaliteit, kan de Visa voor maximaal 1 jaar worden geautoriseerd

WERKWIJZE:
Een bewijs van jaarlijks inkomen van minimaal 40.000 Baht per maand van een buitenlandse vader, moeder of echtgenoot.

1. Belastingontvangsten van het ondersteunende familielid. (Vermoedelijk Thaise belastinginkomsten voor een buitenlander die in Thailand werkt ter ondersteuning van een buitenlandse echtgenoot, ouder of kind, u heeft bijvoorbeeld een Thaise vrouw en steunt de moeder of niet-Thais kind uit een eerder huwelijk dat in Thailand woonde).

2. Bewijs van een pensioen. Officiële verklaring van certificering van een Thaise bank, gestaafd met bankafschriften waaruit blijkt dat een pensioen wordt overgemaakt naar de bankrekening van de gepensioneerde, elke maand gedurende ten minste 12 maanden. Uitzonderingen zijn toegestaan ​​voor diegenen die minder dan een jaar in Thailand zijn gaan wonen.

3. Bewijs van inkomsten van een buitenlandse ambassade of consulaat.

2.22
Voor pensioenverlengingen van niet meer dan 1 jaar is bewijs van een gemiddeld maandelijks inkomen van 65.000 Baht vereist.

1. Bewijs van pensioen. Hetzelfde als 2 hierboven,
2. Bewijs van inkomsten van een buitenlandse ambassade of consulaat.

De wijzigingen zijn dat aanvragers inkomsten moeten kunnen tonen die op een Thaise bankrekening worden gestort en dat inkomstenbewijs van een ambassade (op voorwaarde dat uw ambassade nog steeds inkomstenbrieven uitgeeft) nog steeds wordt geaccepteerd.

Het document is de eerste officiële bevestiging van de Thaise immigratie met betrekking tot de bovengenoemde verlengingen van het verblijf (meer algemeen aangeduid als pensionerings- en huwelijksvisa) nadat in oktober was aangekondigd dat verschillende ambassades, waaronder die van het VK, Denemarken, Australië en de Verenigde Staten, niet langer inkomstenbrieven of beëdigde verklaringen aan expats in Thailand uitgaven.

De inkomstenbrieven werden door expats gebruikt om hun inkomen te bevestigen bij het aanvragen van een pensioen- of huwelijksuitbreiding.

De ambassades hadden aangekondigd dat ze per januari 2019 zouden stoppen met het uitreiken van de inkomstenbrieven omdat de Thaise immigratie wilde dat ze begonnen met het officieel verifiëren van het inkomen van iedereen die solliciteerde naar de brief.

Een niet-bevestigd rapport, ingediend door Thaivisa-lid bkk6060, verklaarde dat immigratie waarschijnlijk enige speelruimte zal bieden aan buitenlanders met betrekking tot het voorleggen van 12 maanden aan verklaringen voor de eerste aanvragen onder de nieuwe vereisten.

Vanaf 2020 moeten aanvragers absoluut zeker kunnen aantonen dat ze een pensioen van tenminste 65.000 Baht genieten gedurende een volledig jaar en dat deze naar een Thaise bankrekening is gestort.

Er zal binnenkort een officiële Engelse versie van deze nieuwe vereisten beschikbaar zijn, zodra deze wordt geopenbaard, zal uw nieuwsbeer Olleke Bolleke dit op zijn blog publiceren.

Olleke Bolleke in Thailand

3 REACTIES

  1. Hier wordt geen vermelding gemaakt van de 80.000 baht p.p., dit i.p.v. een maandelijks inkomen.
    Maar de expat wordt wel weer opgezadeld met extra kosten als dit maandelijks naar Thailand overgemaakt moet worden.

    Ik meen me te herinneren, dat er ooit iemand was die mededeelde dat zijn pensioen instelling of weet ik veel wat, geen geld naar het buitenland wilde overmaken.
    Nu maar hopen dat diegene dit leest en kan/wil reageren.

    LOUISE

Comments are closed.