Home Algemeen THAISE IMMIGRATIEDIENST DRAAIT DE SCHROEVEN VAN HET TM30 FORMULIER VERDER AAN, TERWIJL DE PETITIE NOG LOOPT

THAISE IMMIGRATIEDIENST DRAAIT DE SCHROEVEN VAN HET TM30 FORMULIER VERDER AAN, TERWIJL DE PETITIE NOG LOOPT

3
THAISE IMMIGRATIEDIENST DRAAIT DE SCHROEVEN VAN HET TM30 FORMULIER VERDER AAN, TERWIJL DE PETITIE NOG LOOPT

~HET STAAT OP LOSSE SCHROEVEN~

(Het is erg onzeker, er valt niets te concluderen)


BANGKOK:- Ondertussen hebben bijna 5000 Thaise expats een petitie ondertekend waarin wordt opgeroepen tot wijziging of afschaffing van het TM30-formulier. De initiatiefnemers hopen op 10.000 handtekeningen.

De petitie uitgeschreven door buitenlanders in de Isaan (https://reform-thai-immigration.com/) en is nogal ongebruikelijke stap voor buitenlanders die in Thailand wonen.

De immigratie dienst van Thailand, verklaart dat zij consequent de artikelen 37 en 38 van de Immigration Act toepassen om de veiligheid te vergroten en buitenlanders in de gaten willen houden als zij zich in het koninkrijk bevinden.

De groots aangekondigde petitie heeft uitgebreide belangstelling en creƫert grote krantenkoppen, podiumdiscussies, YouTube-interviews en online pleidooien van populaire bloggers.

De petitie is uiterste beleefd opgesteld, maar het is volgens Thaivisa onwaarschijnlijk dat het de initiatiefnemers lukt om te zeggen dat zij de Thaise wetten misschien zou kunnen veranderen enkel om het voor henzelf comfortabeler te maken.

Het kan jaren duren, zelfs als de wetten enigszins zijn aangepast, en het komt erop neer dat expats niet hoopvol mogen zijn.

Mr. Don Ross van “trweekly.com” deelt enkele gedachten over hoe de wetten kunnen worden gewijzigd: “De directeur-generaal (meestal de korpschef) kan wijzigingen aanbrengen in de afdelingen 3 en 4.

De GD kan ook een nieuw ministerieel besluit aanbevelen via de immigratiecommissie, die de twee secties actualiseert om tegemoet te komen aan de online voorwaarden van vandaag.

Een mogelijke verandering zou zijn dat artikel 4 niet na 72 uur thuis begint in plaats van 24 uur. Het zou duizenden expats die langdurig of gepensioneerd zijn, toelaten om gedurende maximaal drie dagen andere provincies te bezoeken zonder een geschil met clausule 4 te activeren. ”

Wilt u de petitie ondertekenen, dan kan dat HIER!

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

3 REACTIES

  1. Wat gaat er nu eigenlijk veranderen voor senioren en expats???
    Wat worden de nieuwe regels??
    Kort en duidelijk graag.

  2. Dus met andere woorden als ik een tour wil maken in Thailand vanuit de Isan moet ik de immigration zeggen waar ik me bevindt!!
    Stel ik ga mijn mianoi bezoeken in andere provincie dan moet ik de immigration zeggen waar ik ben en waar ik slaap ???? Het kan niet gekker worden hier in THAILAND.

Comments are closed.