THAISE HOTELIER’S VERENIGING VERWACHT KOMEND SEIZOEN MEER RUSSEN DAN EUROPEANEN IN PATTAYA

1
574

~HIJ TREKT EEN WISSEL OP DE TOEKOMST~

(Hij vraagt zich af hoe het in de toekomst verder zal gaan)


PATTAYA: – Het hoofd van de Thaise Hoteliersvereniging aan de oostkust heeft gemengde verwachtingen voor het toerisme in Pattaya voor dit komende hoogseizoen uitgesproken.Terwijl hij veel meer Russen verwacht dan in de voorgaande jaren, is hij minder hoopvol van een opkomst van andere Europese bezoekers.

Veel mensen denken het hoogseizoen erg druk zal worden, echter dit jaar is het een beetje koffiedik kijken, volgens Khun Sanphet Suphabawornsathian, die met de verslaggever van Sophon Cable TV sprak.

Maar er is ook goed nieuws voor de thailandgangers, het merendeel van de hotels hanteren dezelfde kamerprijzen als vorig jaar.‘De Russen komen terug – dat is zeker,’ zei Sanphet. Hij wees op een betere politieke stabiliteit in Rusland en een sterkere roebel.

Hij zei dat indicatoren aantoonden dat dit jaar meer boekingen onder voorbehoud werden gemaakt, waarbij de mensen tot het laatste moment wachten om korting te krijgen.

Hij verwachtte dat Duitsers, Scandinaviërs en Britten, deel gaan uitmaken van wat hij kwalitietoeristen noemde, maar waarschuwde dat hun aantal naar verwachting niet zo groot zou zijn als in de afgelopen jaren.Dat soort toeristen waren minder geïnteresseerd in hotels van hoge klasse en kijken meer naar condominiums en appartementen, zei hij.

De Thaise vakantiegangers gaan graag naar Pattaya, vooral op lange weekenden en korte uitstapjes. Hij denkt dat ze dit jaar meer naar het noorden zouden gaan om daar te genieten van het koele weer. Vooral de Thais die in Bangkok wonen, zei hij.

Hij klaagde over het aantal hotels in Pattaya en zei dat er in wezen te veel hotels voor de markt aanwezig waren. Daardoor blijven de hotel kamerprijzen goedkoop en liggen op hetzelfde niveau als vorig jaar.

“Er moet in Pattaya een vloedgolf van toeristen komen, willen de hotelexploitanten weer kunnen gaan lachen”,zei hij. Of de toeristen zouden werkelijk een super goedkope aanbieding moeten krijgen om in Pattaya hun vakantie door te brengen.

Informatie en bron:
Foto’s: Sophon Cable
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: Sophon Cable

1 REACTIE

Comments are closed.