THAISE GOUVERNEMENT KEURT PLAN VAN LEGALE HENNEPTEELT ONDER EEN NIEUWE WET GOED

3
1012

~HET DOEL HEILIGT DE MIDDELEN~

(Alle middelen zijn toegelaten, zolang het doel maar bereikt wordt)


BANGKOK:- De secretaris-generaal van de Narcotics Control Board, Mr. Sirinya Sittichai verklaarde gisteren dat het kabinet ingestemd heeft met een wet waarin de gereguleerde teelt van hennep wordt toegestaan.Het voornemen is om volgend jaar in bepaalde provincies in het noorden van Thailand deze teelt toe te staan. De uitgekozen plantage gebieden zijn verdeeld over 15 districten in zes provincies te weten: Chiang Mai, Chiang Rai, Nan, Phetchabun, Mae Hong Son en Tak.

Maar zoals door Olleke Bolleke beschreven, onder sterke voorwaarden zo zullen toegestane soorten hennep minder dan 1 procent van de stof THC mogen bevatten.

“Als de THC percentage hoger is, zullen de telers met juridische straf worden geconfronteerd,” zei hij.

De NCB heeft daarvoor de voorheen juridische status van de contrabande hennep, marihuana, kratom (Mitragyna speciosa) en methamfetamine aanpast.

Deze vier stoffen werden voor lange tijd in Thailand als illegale drugs beschouwd maar de autoriteiten hebben onlangs besloten om deze stoffen op zekere hoogte toelaatbaar te maken omdat deze in de GEZONDHEIDSZORG en ANDERE INDUSTRIEËN erg goed van pas komen.

“Daarnaast Thailand Tobacco Monopoly de oogst van de telers kopen.”

Gebleven bast vezels van de hennep kunnen weer andere dingen gemaakt worden in de vorm van handwerk, zodat de lokale bevolking in deze hennepgebieden een extra centje kunnen verdienen.

KRATOM
Voor wat betreft de teelt van het populaire Thaise goedje Kratom is nog weinig bekend, omdat de autoriteiten hier nog de nodige studies voor moeten uitvoeren.
Daarover zegt Mr. Sirinya dat ze Kratom kunnen zien als een geneeskrachtig kruid, maar dan moet de wet duidelijk stellen hoe de Kratom verwerkt moet worden, als een zgn. geneeskrachtig medicijn waarop gekauwd moet worden of als gekookt medicijn.

“Andere vorm van verwerking zullen niet worden toegestaan. We zullen geen Kratom mengsels met anderen stoffen toleren”

Een panel is momenteel onder leiding van Charnchao Chaiyanukij, permanent secretaris bij het Ministerie van Justitie, bezig met het bestuderen van een nieuwe manier het reguleren van marihuana.

“Sommige stoffen in marihuana zijn gevaarlijk. Maar marihuana kan ook worden gebruikt voor medische doeleinden, ” zo zei Sirinya.

“Daarom moeten we deze materie grondig te bestuderen, daarbij worden ook de resultaten van vergelijkbare studies van methamphetamine meegenomen voegde hij eraan toe.

Informatie en bron:
Foto: Internet
Auteur: Olleke Bolleke

3 REACTIES

Comments are closed.