Home Algemeen THAISE GEZONDHEIDSZORG VRAAGT OUDERS HUN KROOST GOED IN DE GATEN TE HOUDEN VANWEGE DE HYPE ‘MOMO CHALLENGE’

THAISE GEZONDHEIDSZORG VRAAGT OUDERS HUN KROOST GOED IN DE GATEN TE HOUDEN VANWEGE DE HYPE ‘MOMO CHALLENGE’

0
THAISE GEZONDHEIDSZORG VRAAGT OUDERS HUN KROOST GOED IN DE GATEN TE HOUDEN VANWEGE DE HYPE ‘MOMO CHALLENGE’

~DE OMGEKEERDE WERELD~

(Het tegenovergestelde van wat normaal en logisch is)


THAILAND:- De afdeling Geestelijke Gezondheidszorg dringt er bij ouders op aan om de online activiteiten van kinderen nauwlettend te volgen vanwege de ‘Momo Challenge’ publicaties.

Olleke Bolleke las dat de ‘Momo Challenge’, geassocieerd met een groteske vogel, op YouTube te zien is en zelfs op het
YouTube Kids-platform gepresenteerd wordt, het programma zou jonge kijkers er toe aanzetten om risicovolle, mogelijk dodelijke uitdagingen aan te gaan.

De Momo-uitdaging, door velen afgedaan als een virale hoax, baart de Thaise Geestelijke Gezondheidszorg zorgen omdat, als de berichten waar zijn, jonge mensen kwetsbaar zijn voor ernstig gewond of zelfs gedood worden.

Sommige kinderen werden uitgedaagd om zelf een oven te openen, de pillen te nemen die ze maar konden vinden en zelfs hun polsen door te snijden. Sommige uitdagingen hebben naar verluidt ook betrekking op het schaden van anderen.

Het National News Bureau of Thailand (NNT) meldt dat directeur-generaal Kialidibhoom Vongrachit van de afdeling Geestelijke Gezondheidszorg zegt dat als ‘Momo Challenges’ echt bestaan, ze angst, zorgen en stress bij jonge slachtoffers kunnen veroorzaken die zichzelf schade kunnen toebrengen.

“Ouders moeten hun kinderen, met name jonge kinderen, nauwlettend in de gaten houden wanneer ze online media gebruiken”, waarschuwde Kiattibhoom.

Volgens Forbes-redacteur Andy Robertson is er geen bewijs dat directe schade wordt veroorzaakt door de Momo-uitdaging. Het is in wezen een viraal ‘spookverhaal’.

In plaats van waarschuwingen te delen over de uitdaging, beval hij aan om kinderen goed positief advies te geven, technologie op de juiste manier op te zetten en interesse te tonen in hun online interacties.

Ik, als nuchtere beer, vindt dit maar niets, hier moet je kinderen niet aan blootstellen, alleen de figuur al, zal kinderen angst aanjagen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation