THAISE GEZONDHEIDSDIENST WAARSCHUWT DE MENSEN IN HET NOORDEN OM “SMOELTJES” TE DRAGEN

1
818

~MET INGEHOUDEN ADEM LEZEN~

(Zeer ingespannen lezen)


CHIANG MAI:- De mensen in het noorden worden aangespoord om voorzorgsmaatregelen te nemen met betrekking tot de smog die verschillende provincies bedekt en die behoorlijke onveilige hoeveelheden deeltjesmaterie met zich meevoeren.

Dr. Suwanchai Wattanayingcharoen, hoofd van de afdeling Ziektebestrijding van de Thaise overheid, waarschuwde gisteren dat deze kleine stofdeeltjes risico’s inhouden voor patiënten met ademhalings-, hart- en vaatziekten, evenals die mensen met oog en huidontstekingen.

Hij zei dat vier belangrijke groepen mensen in dergelijke omstandigheden een bijzonder hoog risico liepen: iedereen met chronische long- of hartaandoeningen, astma of allergieën, ouderen, kleine kinderen en zwangere vrouwen.Mensen in deze groepen moeten het gezichtsmasker N95 dragen en binnen blijven als de luchtkwaliteit van deze kwaliteit is, zo waarschuwende deze dokter.

Met de hitte in het droge seizoen is het “prime time” voor bosbranden en boeren die nog steeds hun akkers verbranden ondanks een verbod op deze praktijken, aldus Dr. Suwanchai, de smog is voor de bewoners een gruwelijk probleem.

In de provincie Tak werd er eerder deze week 125 microgram per kubieke meter PM10-deeltjes, met betrekking tot deeltjes met een diameter van 10 micron of minder gemeten, terwijl dit in Chiang Mai 140 was.

“ALLES BOVEN DE 120 WORDT BESCHOUWD ALS GEVAARLIJK VOOR DE GEZONDHEID”

De afdeling Pollution Control meldde gisteren dat Muang Lampang de PM10-limiet met 121 microgram per kubieke meter had overschreden.

Informatie en bron:
Foto’s: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke in Chiang Mai
Bron: The Nation

1 REACTIE

Comments are closed.