THAISE GEZONDHEIDSDIENST VERBIJSTERD OVER DE KLACHT OVER DE PAD THAI VERGIFTIGING

0
346

~DAT ZAL ZWAAR OP DE MAAG LIGGEN~

(Iets een moeilijk probleem vinden)


THAILAND:- Het ministerie van volksgezondheid heeft gisteren aan alle provinciale gezondheidskantoren de opdracht gegeven om de “Clean Food Good Taste” -norm strikt na te leven nadat toeristen op sociale media klachten hadden ingediend over voedselvergiftiging.

Dr. Sukhum Kanchanapimai, de permanente secretaris van het ministerie, zei ook dat hoewel de bewering van een Australisch paar dat zij twee jaar gelden met de parasiet dientamoeba fragilis was geïnfecteerd na het eten van een bord pad Thai op een food court in Phuket niet bewezen kan worden, betekent dit niet dat Thailand helemaal vrij van deze parasiet.

“Deze parasiet bevindt zich overal in het milieu, zelfs in Australië,” zei hij, eraan toevoegend dat volgens Thaise medische gegevensbank niemand de afgelopen 20 jaar door deze parasiet is getroffen.

“Normaal kan de parasiet onder hitte worden vernietigd, dus het is niet waarschijnlijk dat hij ons zal schaden. Pad thai, dat op hoge vlammen wordt gekookt, heeft dit probleem waarschijnlijk niet “, zei Sukhum. Hij voegde eraan toe dat Thailand de” Clean Food Good Taste “-norm heeft geïmplementeerd om Thais en toeristen te beschermen.

Het Thaise Afdelingshoofd Ziektebestrijding, Dr Suwannachai Wattanayingcharoenchai bevestigde ook dat de dientamoeba fragilis parasiet overal te vinden is, eraan toevoegend dat het alleen mensen treft als ze er herhaaldelijk aan worden blootgesteld of als de immuniteit van de patiënt verzwakt is. Hij voegde eraan toe dat niet kan worden vastgesteld waar de toeristen de parasiet hebben opgepikt, omdat Thailand de afgelopen 20 jaar geen geval van infectie met dientamoeba fragilis heeft gehad.

Dr. Panpimol Wipulakorn, directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, zei dat het ministerie van volksgezondheid toezicht houdt op en certificeert de kwaliteit van voedsel dat landelijk wordt verkocht op basis van vier criteria: keuken en aanverwante faciliteiten; koken; netheid van containers en keukengerei; en de hygiëne van de kok.

Tot nu toe heeft 85 procent van de restaurants en eetgelegenheden in het hele land de “Clean Food Good Taste” -norm doorstaan, terwijl 93 procent van de voedselverkopers in Phuket de stempel heeft gekregen sinds vorig jaar, voegde ze eraan toe.

Note Olleke Bolleke:
Dientamoeba fragilis is een eencellige parasiet die voorkomt in de darmen van mensen, varkens en gorilla’s. Bij sommige mensen veroorzaakt het darmproblemen, bij andere niet. Het is een belangrijke oorzaak van buikgriep, chronische diarree en vermoeidheid; bij kinderen kan het de groei belemmeren.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation