THAISE EXPORT IN JANUARI DAALDE 5,7% OP JAARBASIS, EEN GROTERE DALING DAN VOORSPELD

1
261

~DIE DE STUIVER NIET EN GEERT IS DE GULDEN NIET WEERD~

(Als je niet met weinig tevreden kunt zijn verdien je het niet meer te krijgen)


BANGKOK:- De door de douane genoteerde export daalde in de maand januari voor een derde achtereenvolgende maand, dit keer met meer dan verwachte 5,65 procent ten opzichte van een jaar eerder, zo liet het ministerie van handel vandaag weten.

Analisten in een poll van Reuters hadden een exportpercentage van 1 procent voorspeld, een belangrijke drijfveer achter de Thaise groei. Echter In december kwam de export uit op 1,72 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De exportdaling in januari was te wijten aan dalende transporten van rijst, elektronica, goud en auto’s, aldus het ministerie.

De export naar de Verenigde Staten steeg in januari met 8,3 procent ten opzichte van een jaar eerder, maar die naar China daalde met 16,7 procent.

De sterke baht, de nog steeds best presterende valuta van Azië van dit jaar, heeft de export, met name rijstbestellingen, meer schade berokkend dan voorspeld, zo zei een ambtenaar van het ministerie.

In januari steeg de import verrassend 13,99 procent ten opzichte van een jaar eerder, na 8,15 procent te zijn verschoven in december. De poll-prognose was voor een daling van 1,0 procent in januari. Ambtenaren zeiden dat de toename van de import te wijten was aan de invoer van wapens en militaire wapens voor oefeningen zoals Cobra Gold.

Voor januari was er een handelstekort van $ 4,03 miljard, vergeleken met een voorspelling van een overschot van $ 320 miljoen en een overschot van $ 1,06 miljard in december.

Het ministerie voorspelt een groei van de export van 8 procent dit jaar na een toename van 6,7 procent in 2018.

Vaudje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Athit Perawongmetha
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: ThaiVisa

1 REACTIE

  1. Als Thailand niet oppast krijgen ze hetzelfde als Spanje ooit. Alle prijzen enorm verhogen, weinig peseta’s voor de gulden want: De toeristen komen toch wel… En toen was er ineens Turkije en Tunesië en toen storte hun markt in. En het heeft jaren geduurd voor ze het snapten.

Comments are closed.