THAISE CIPIER LAAT ZIJN GEVANGENEN LOPEN

0
425

~DE DEUR DICHT DOEN~

(De grens bereikt van het acceptabele)


ROI ET:- Een politieagent is op staande voet ontslagen nadat hij zondag een celdeur opende waardoor twee gevangenen konden ontsnappen naar (en met) hun wachtende vriendinnen. 

CCTV beelden laten zien dat sgt-maj. Chalat Nan-udon de celdeur opende om 5 uur in de ochtend zodat twee gevangenen hun wachtende vriendinnen konden ontmoeten. De twee koppeltjes knuffelden elkaar zeer intiem, en gingen aan de wandel. Dat zijn ze nog steeds, want de politie kan ze niet terug vinden.

De CCTV beelden zeggen wat anders dan de sergeant-majoor. Chalat zegt dat hij niets verkeerd heeft gedaan: hij opende enkel de celdeur om de vuilnisbak te legen. “Ik opende de celdeur, liep naar binnen om de vuilnisbak te legen en opeens stonden ze elkaar te knuffelen,” zegt hij. Hij zegt ook dat hij probeerde om ze tegen te houden, maar werd aangevallen. De video zegt nee… Die laat dat namelijk niet zien.

Nadat ze weg gewandeld waren zette Chalat de achtervolging in per brommer, die hij commandeerde van een voorbijganger. De tortelduifjes stapten echter in een auto, en verdwenen in een stofwolk.

De twee ontsnapte gevangenen zijn Surachai Phumiphak, 27 en Surasak Kantamat, 23. Beiden zijn gepakt voor drugsmisdrijven. Hun Thaise torteltjes zijn Saowaluck Samoejai en Irada Pholyiam. Die worden nu gezocht wegens het bieden van hulp bij een ontsnapping.

Sergeant-majoor Chalat kreeg direct de zak (zonder iets er in), maar als het onderzoek hem onschuldig verklaart krijgt hij zijn baan weer terug.

Bron: Khaosod