THAISE CENTRALE BANK GAAT MAATREGELEN NEMEN OM DE BAHT TE BEWAKEN

0
291

~ALS EEN LAM NAAR DE SLACHTBANK GELEIDT WORDEN~

(Volkomen weerloos zijn)


BANGKOK:- De Bank van Thailand maakt zich zorgen over de waardevermeerdering van de baht en zal maatregelen nemen om speculatie te voorkomen, zegt assistent gouverneur Vachira Arromdee.

Vanaf 22 juli worden er beperkingen ingevoerd op uitstaande rekeningen van niet ingezetenen baht rekeningen, bij banken in Thailand. Het maximum op die rekeningen wordt teruggebracht van 300 miljoen naar 200 miljoen.

Vachira zegt dat dit soort rekeningen gebruikt worden om tijdelijk kapitaal te parkeren voor buitenlandse investeerders,  vooral in tijden waarin de baht sterk staat.

De centrale bank eist van banken dat ze hun rekeninghouders met meer dan 200 miljoen baht op de hoogte brengen van die maatregel, en er zorg voor dragen dat er niet meer dan 200 miljoen op die rekeningen staan per 22 juli.

De gouverneur (gouvernante, eigenlijk) zegt dat niet ingezetene baht rekeningen niet gebruikt worden door bedrijven om hun buitenlandse rekeningen te kunnen betalen. Rekeninghouders met meer dan 200 miljoen – wie heeft er geen 200 miljoen op de bank staan? – kunnen bij de centrale bank om een uitzondering vragen.

De centrale bank heeft de rapportage opgevoerd over niet ingezetenen die Thaise effecten bezitten, en beleggers en bedrijven opgedragen de buitenlandse eigenaren van effecten te melden bij de centrale bank om speculatie te voorkomen.

De centrale bank houdt de markt goed in de gaten en staat gereed om extra maatregelen te treffen om valuta speculatie te voorkomen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai PBS World