THAISE BOEREN IS VERTELD HUN OOGST VOOR MORGEN BINNEN TE HALEN

0
465

~ZO HET ZAAD, ZO DE OOGST~

(Als je jong bent moet je werken om als je oud bent in je levensonderhoud te kunnen blijven)


THAILAND: Boeren wiens rijstvelden zich in 12 bassins in zeven centrale provincies bevinden, kregen de opdracht om hun rijstoogst zo snel mogelijk binnen te halen en deze morgen af te werken omdat hun velden als wateropslag zullen worden gebruikt.

De minister van landbouw, khun Krissada Boonraj verklaarde dat hij gisteren de gouverneurs van Chai Nat, Suphan Buri, Ang Thong, Sing Buri, Ayutthaya, Lop Buri en Pathum Thani verzocht had dat ze met boeren moesten overleggen.

De 12 bekkens beslaan een oppervlakte van 1,2 miljoen rai en zijn bedoeld voor het vasthouden van vloedwater om de impact op de economische zones stroomafwaarts te minimaliseren.

Het zijn de volgende bekkens: Bang Koom, Bang Koong, Phraya Banlue, South Rangsit, Bang Bal-Ban Paen, Pamok, Phak Hai, Chao Ched, Pho Phraya, Tha Wung en Klong Chai Nat-Pasak.

Krissada zei dat het Bang Rakam-bekken, met 382.000 rai van velden verspreid over Phitsanulok en Sukhothai, is vrijgemaakt om het water uit de Yom en Nan rivieren op te vangen.

Hij zei dat twee dat de komst van de tropische storm “Barijat” en de tyfoon “Mangkhut” , deze voorbereidingen van retentievelden dringend maakten.

Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: PattayaOne