THAISE AUTORITEITEN ZETTEN VAART ACHTER DE DATABASE VOOR INDENTITEITSVERIFICATIE VAN BUITENLANDERS

0
347

~ALS JE HEN JE VINGER GEEFT, WILLEN ZE JE HELE HAND~

(Het is hen niet genoeg, ze willen steeds meer)


BANGKOK:- De dienst Vreemdelingenzaken en het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn vandaag geïnstrueerd om vaart te zetten achter de uitvoering van een online database waarin de gegevens van alle buitenlanders die het koninkrijk binnenkomen en verlaten ingevoerd.

Volgens de woordvoerder van de regering, Khun Kongcheep Tantrawanich is het platform ontworpen om te helpen bij het voorkomen van criminaliteit door buitenlanders in Thailand, zoals call center fraudes of andere illegale activiteiten.

Het ministerie en de immigratie is geïnstrueerd om het nieuwe systeem binnen zes maanden na de installatie in het hele land op alle checkpoints immigratie aanwezig en werkend te hebben.

Om de databank met de vereiste informatie te voeden, zullen alle immigratie checkpoint worden uitgerust met vingerafdruk en paspoort scanners.
De gegevens van het elektronische paspoort zullen dus het vorige invoerformulier TM.6 gaan vervangen.

“De database moet binnen zes maanden operationeel zijn, omdat de Thaise regering de hoogste prioriteit geeft om de aankomst, het vertrek en de huisvesting van buitenlanders uitvoerig en bedreigingen van de veiligheid in het bijzonder van de transnationale criminelen, buitenlandse maffia en de internationale terroristen te controleren, zo liet de woordvoerder, Khun Kongcheep aan de verslaggever van de The Nation weten.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation