THAISE AUTORITEITEN VIELEN GISTEREN EEN VERVALLEN APPARTEMENTEN COMPLEX IN PATHUM THANI

0
370

~DE SCHAPEN SCHEIDEN VAN DE BOKKEN~

(De goeden scheiden van de kwaden)


PATHUM THANI:- De immigratiepolitie, politie en het Thaise legeren vielen gisteren op basis van een anonieme tip een vervallen appartementencomplex met meer dan 180 kamers in Noord-Thailand binnen. Ze ontdekte daar honderden migranten, voornamelijk uit Myanmar, Laos en Cambodja, die niet in het bezit waren van de juiste documenten en visa-stempels in hun paspoort. De meerderheid bestaat uit moslims uit de noordelijke regio van Myanmar.

De Immigratie-ambtenaren herinnerden het publiek eraan dat Thailand geen deel uitmaakt van de Vluchtelingenwet van de Verenigde Naties en dat er in voorziet dat een natie vluchtelingen moet toelaten.

Op dit moment alle documenten van in overtreding zijnde personen en zullen vandaag nog naar hun thuisland worden gedeporteerd.

Bovendien werd er bij een migrant een vuurwapen aangetroffen en bij verschillende andere personen lagen er drugs in de kamers.

Generaal Surachate Hakparn, hoofd van de Thaise immigratiedienst heeft verkondigd onverstoorbaar door te gaan met zijn poging om Thailand te ontdoen van alle vreemdelingen zonder wettelijke documentatie, ook in Pattaya zal de immigratiedienst deze weken blijven controleren.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in noord Thailand
Bron: The Pattaya News