THAISE AFDELING ZIEKTEBESTRIJDING WAARSCHUWT VOOR DIERENBETEN OF KRASSEN OP HET LICHAAM

0
306

~GÉÉN ENE EZEL KAN ZIJN EIGEN OREN AFBIJTEN~

(Het onmogelijke hoef je niet te doen, maar ga wel even naar de dokter)


THAILAND:- Het Thaise departement van ziektebestrijding heeft het afgelopen weekend de mensen gewaarschuwd om bij een hondenbeet of kattenbeet of zelfs een onschuldig lijkende kras op de arm onmiddellijk medische hulp moeten gaan zoeken, omdat er in de afgelopen maand alleen al 135 honden met hondsdolheid gevonden.

“Neem die beten en krassen niet aan als vanzelfsprekend,” zo maakte de directeur-generaal van de afdeling, Dr. Suwannachai Wattanayingcharoenchai gisteren bekend.

Uit een rapport van de Livestock Development Departement van Thailand bleek dat er vorig jaar meer dan 800 katten en honden met rabiës waren aangetroffen. Hondsdolheid kan dodelijk zijn als de wond van de aangevallen persoon niet wordt gereinigd of tijdig wordt gevaccineerd.

“Als u wacht tot de symptomen zich openbaren dan is het te laat,” aldus Khun Suwannachai. Hij voegde eraan toe dat uit een recent onderzoek bleek dat veel Thais nog steeds de verkeerde perceptie hadden over hondsdolheid.
59 procent van hem geloofde namelijk dat de kleine krassen die door honden en katten veroorzaakt waren geen problemen zouden opleveren.

“Als u wordt gebeten of bekrast, reinig de wond meerdere keren met water en zeep en voeg je betadine toe om het infectierisico te verminderen,” zo adviseerde Khun Suwannachai.

“Ga dan naar de dokter om een ​​diagnose te stellen en om een vaccinatiekuur te krijgen. Zorg er ook voor dat u de hele kuur afmaakt.

“Hij voegde eraan toe dat mensen, indien mogelijk, de honden of katten u hebben aangevallen, minstens 10 dagen in een bench op te sluiten, kijk goed naar de symptomen en als de dieren binnen 10 dagen sterven, waarschuw dan onverwijld de ambtenaren het departement veeteelt”, zei hij.

Suwannachai vertelde ook dat eigenaren van gezelschapsdieren hun beesten jaarlijks moeten laten inenten met een anti-hondsdolheid serum, enkel al om gevallen van hondsdolheid helpen te voorkomen.

Eerder dit jaar beet één door rabiës besmette hond zoveel mensen in de provincie Chiang Rai zodat de lokale bevolking besloot het dier te doden.
Ambtenaren van het departement veeteelt, zeiden later publiekelijk dat het beter was geweest om het dier en de contactambtenaren vast te houden in plaats van de hond te doden.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation