Home Featured THAIS VINDEN DE POLITIEK STOMVERVELEND

THAIS VINDEN DE POLITIEK STOMVERVELEND

0
THAIS VINDEN DE POLITIEK STOMVERVELEND

~EEN KWAL VAN EEN VENT~

(Een vervelende kerel)


BANGKOK:- Meer dan 90% van ondervraagden in een opiniepeiling hebben toegegeven dat ze stom verveeld zijn met de huidige politieke situatie. 60% wil graag iemand anders als partijlieder zien van de Palang Pracharat partij dan Prayuth. Volgens de opiniepeiling gedaan door het Super Poll Instituut denkt 47% van de ondervraagden (1.673 personen) dat de nieuwe regering niet langer dan een jaar heeft om de problemen op te lossen. 31% denkt dat de nieuwe regering dar 1-2 jaar de tijd voor heeft, en 3% denkt dat de nieuwe regering alle tijd kan nemen omdat ze de rit volledig gaan uitzitten.

68% is bezorgt dat politieke conflicten uit de hand kunnen lopen. 23% maakt zich daar enigszins zorgen over en 9% bijna niet.

93% zegt dat ze de hele politieke situatie stomvervelend vinden, vooral het gehakketak over wil hoeveel en welke kabinetszetels krijgt. 8% vindt dat best wel leuk.

Super Poll directeur dr. Noppadol Kannikar, waarschuwt echter dat de publieke onvrede over onrechtvaardigheid en dubbele standaarden zich kunnen ontwikkelen in geweld dat door de overheid moeilijk onder controle gehouden kan worden als ze doorgaan met het negeren van problemen.

Hij onthulde verder dan 90% van de ondervraagden het een goed idee vinden om de kwalificaties van parlementsleden te onderzoeken. Hij riep de premier op om parlementsleden die capabel en gedisciplineerd zijn te ondersteunen, ongeacht welke partij ze ondersteunen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai PBS World