Home Algemeen THAIS RESTAURANT IN UTRECHT GEZEGEND DOOR WAALWIJKSE MONNIKEN

THAIS RESTAURANT IN UTRECHT GEZEGEND DOOR WAALWIJKSE MONNIKEN

0
THAIS RESTAURANT IN UTRECHT GEZEGEND DOOR WAALWIJKSE MONNIKEN

~ZE HEEFT DE ZEGEN GEKREGEN~

(Ze mag het haar manier doen)


UTRECHT:- Lemon Grass, het Thaise restaurant dat afgelopen september opende aan de Nicolaasstraat, is vanmiddag door zes monniken ingezegend.De Boeddhistische monniken die afkomstig zijn van de Waalwijkse Buddharama tempel zegenden – naar Thaise traditie – het restaurant voor voorspoed en geluk.

De ceremonie bestaat uit eerst een half uur bidden en werd bijgewoond door diverse vrienden en familieleden van eigenaresse Patchareeya.

CEREMONIE
Na de ceremonie wordt er rijst aan de monniken gegeven en eren ze de doden. Als de monniken de rijst genuttigd hebben, worden uit een grote karaf kommetjes water gehaald. Buiten worden de planten en bomen vervolgens gewaterd om overleden dierbaren te herdenken.

Jaap, Patchareeya’s man, vertelt dat er aan de binnenkant van de ramen kalk is aangebracht. “Ik weet niet precies waar dit voor is, maar waarschijnlijk tegen slechte geesten. De komende tijd mag ik in ieder geval de ramen niet lappen.”

Lemon Grass aan de Nicolaasstraat nam afgelopen zomer de plek over van Saowapa, dat vertrok naar de Bemuurde Weerd Oostzijde.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Duic.nl
Content: Redactie
Bron: Duic.nl