THAIS RAPPORT ONTHULT DAT DE CORRUPTIE IN HET ONDERWIJS VAN THAILAND RAMPZALIG IS

0
183

~HET VERDWIJNT ALS SNEEUW VOOR DE ZON~

(Ergens niets van over blijven)


ISAAN:- Een vernietigend rapport van een vooraanstaande academicus doet geen enkele moeite om te verzwijgen dat de corruptie in het Thaise onderwijssysteem verweven zit, waarbij vele politici tientallen miljoenen baht van de schoolbudgetten afromen.

Dr. Pornamarin Phromkert van de Khon Kaen-universiteit produceerde een gedetailleerd verslag van twee jaar over de kwestie betreffende de provincies Kalasin, Khon Kaen en Mahasarakham.

Velen in deze provincies van top tot schooldirecteuren en personeel hadden hun vingers in de taart.

Tegoeden die bedoeld waren om bv. schoolmaaltijden te kopen boeken en schoolbenodigdheden te kopen, worden routinematig overgeheveld.

Er was ook endemische corruptie bij schoolbetalingen.

Ongeveer 30% van de schoolbouwprojecten was op de een of andere manier corrupt.

Overheidsfondsen voor projecten worden omgeleid naar de zakken van corrupte ambtenaren van het ministerie en politici tot aan schoolbestuurders toe. Donaties aan scholen worden routinematig gestolen.

Daarnaast waren er corrupte praktijken rond regelingen voor lerarencoöperaties en met name bij de aanschaf van voetbalvelden voor scholen.

Als voorbeeld van corruptie op een laag niveau citeerde Dr. Pornamarin een zaak waarin een winkel een factuur uitschreef voor 50.000 baht, maar de school had slechts 5.000 baht betaald voor benodigdheden.

De rest ging in de zak van iemand, tsja …dit is Thailand!

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Komchadluek
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Komchadlue