Home Algemeen THAIS KABINET STELT 500 MILJARD BAHT BESCHIKBAAR VOOR DE INFRASTRUCTUUR VOOR DE WEGEN IN ZUID THAILAND

THAIS KABINET STELT 500 MILJARD BAHT BESCHIKBAAR VOOR DE INFRASTRUCTUUR VOOR DE WEGEN IN ZUID THAILAND

0
THAIS KABINET STELT 500 MILJARD BAHT BESCHIKBAAR VOOR DE INFRASTRUCTUUR VOOR DE WEGEN IN ZUID THAILAND

~AARDEWERK IS GÉÉN PAARDENWERK~

(Graven of in de aarde werken is een vermoeiende bezigheid)


THAILAND: Het door het land reizende kabinet heeft tijdens een vergadering in Songkhla de beslissing genomen dat er 500 miljard in de periode van 2019-2023 wordt uitgetrokken om de nodige investeringen in de 14 zuidelijke provincies te realiseren.

In dit vijf-jaren plan staat geschreven dat er een nieuwe snelweg van het industriepark Chalung in Hat Yai naar Padang Besar komt. In Dan Nok Songkhla zal er een verdere uitbreiding van de Phetkasem Road in 14 provincies met vier rijstroken komen, de uitbreiding van de weg gaat naar de provincie Satun en Maleisische staat Perlis.

Andere genoemde projecten zijn onder meer een dubbele spoorlijn van Chumphon naar Hat Yai en Surat Thani naar Phang Nga. De diepzeehaven in Songkhla moet in een verdere bouwfase worden uitgebreid.

De regering komt tegemoet aan de wensen van de toeristische sector en is van plan om cruise havens in Krabi en Surat Thani te realiseren.

In Phang Nga en Yala zijn luchthavens gepland en in Narathiwat de landingsbaan worden verlengd en zal er een nieuwe terminal gebouwd worden.

Khun Nathporn Chatusripitak, de woordvoerder van de vice-premier Somkid Jatusripitak, merkte op dat alle maatregelen bedoeld zijn om het toerisme in het zuiden van het land te versterken.

Informatie en bron:
Foto’s: epa/Barbara Walton
Content: Olleke Bolleke
Bron: Der-Farang