Home Featured THAIS IN NIEUW ZEELAND LEGGEN ROUWKRANS BIJ HUN AMBASSADE

THAIS IN NIEUW ZEELAND LEGGEN ROUWKRANS BIJ HUN AMBASSADE

0
THAIS IN NIEUW ZEELAND LEGGEN ROUWKRANS BIJ HUN AMBASSADE

~ZEG HET MET BLOEMEN!~

(oude reclamespreuk van bloemisten)


WELLINGTON – Een groep Thaise kiezers in Nieuw Zeeland hebben kransen gelegd voor de Thaise ambassade in Wellington tegen het besluit van de verkiezingscommissie om alle 1.542 uitgebrachte vroege stemmen te annuleren, omdat die te laat bij hen binnen gekomen waren.

Een lid van de groep, Nuam Ayase, zei op Facebook dat ze enkel hun gevoelens wilden tonen aangaande de verkiezingscommissie, en dat ze daarom geen protest ingediend hadden.

De groep is later uitgenodigd op de ambassade voor een gesprek, waarin beide partijen begrip toonden voor de plichten van de ander, zei Num. Ze hebben ook gesproken hoe zoiets te voorkomen in de toekomst. Zonder foto’s, want de ambassade ambtenaren wilden niet op de foto gedurende het gesprek.

Alle vroege stemmen van Thaise stemmers in Nieuw Zeeland zijn via de diplomatieke post overgevlogen naar Bangkok. Die zak arriveerde op 23 maart in de avond, maar werden pas de volgende ochtend opgehaald.

Thailand Post, het bedrijf dat de stemmen had moeten afleveren en de verkiezingscommissie, die ze had moeten sorteren, hebben allebei te laat gereageerd, zodat de stemmen ongeldig verklaart werden waarop grote protesten ontstonden.

Thai PBS World