Home Algemeen THAIS GOUVERNEMENT WIL VAKBEKWAAMHEID’S NORMEN VOOR DE THAISE KOKS OPSTELLEN

THAIS GOUVERNEMENT WIL VAKBEKWAAMHEID’S NORMEN VOOR DE THAISE KOKS OPSTELLEN

1
THAIS GOUVERNEMENT WIL VAKBEKWAAMHEID’S NORMEN VOOR DE THAISE KOKS OPSTELLEN

~VAN DE KOOK ZIJN~

(Helemaal in de war zijn)


BANGKOK:- Het Thaise ministerie van arbeid is bezig om vakbekwaamheid’s normen voor Thaise koks op te stellen, welke volgend jaar actueel moeten zijn als onderdeel van het plan om Thaise koks die in het buitenland werken, te accrediteren.

De minister van arbeid, politie generaal Adul Saengsingkaew liet vanmorgen weten dat de overheid zich gaat richten op het gebruik van management en normen om Thailand te promoten als een keuken voor de wereld. De Thaise koks die hoge normen nastreven kunnen zo het goede imago van het land op culinair gebied helpen uitbouwen, zei de minister.

De normen voor de Thaise koks worden gezamenlijk ontwikkeld door het ministerie en relevante publieke en private organisaties. De normen hebben betrekking op culinaire trainingen en tests die vergelijkbaar zijn met internationale praktijken en Thaise kookboeken. Certificaten worden uitgereikt aan de koks die voldoen aan de normen van uitmuntendheid.

Volgens het dit artikel welke in de ThaiVisa verscheen zouden er momenteel wereldwijd ongeveer 1300 Thaise restaurants, iets wat uw nieuwsbeer ten zeerste betwijfeld, het zou wel eens een veelvoud hiervan kunnen zijn.

Volgens het ministerie van arbeid zijn er meer dan 15.000 Thaise koks nodig – 11.000 in hun thuisland en ongeveer 4.000 in het buitenland. Van januari 2017 tot mei 2018 gingen 3.628 Thaise koks naar het buitenland om daar te werken, van wie de meesten in Azië terecht komen, gevolgd door Europa en het Midden-Oosten.

Informatie en bron:
Illustraties: ThaiVisa
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: ThaiVisa

1 REACTIE

  1. En diegene die bij het vermeldde minesterie werkt, wordt ook niet gestoord door enige kennis inzake de welles en nietes handelingen, welke op de keuken betrekking heeft.

    Deze regels zullen wel onder de noemer “NIET RELEVANT” vallen.
    Welke kok dan ook die in het buitenland gaat werken, zal zich moeten houden aan de regels van zijn werkgever in het betreffende land en niet de regels, welke in zijn geboorteland zijn opgesteld.

    Dus er wordt weer een hoop bahtjes voor niets uitgegeven.

    LOUISE

Comments are closed.