THAISE JONGENS IN BANGKOK GEFLEST DOOR (THAISE) TAXICHAUFFEUR

2
1177

~EEN KAT IN DE ZAK KOPEN~

(Iets kopen zonder het gezien te hebben – bedrogen worden)


BANGKOK:- De Thaise site Manager bericht dat niet alleen farangs bedot worden in Bangkokse taxi’s. Taxichauffeurs discrimineren niet, en flessen Thais net zo goed. In dit geval probeerde een chauffeur twee passagiers te bedotten.

Alleen waren het geen buitenlanders, maar Thaise jongens die naar Bangkok gekomen waren om examen te doen. De twee knapen arriveerden op het busstation Mo Chit. Ze namen een taxi naar Rangsit. Tot zover zo goed.

Maar de chauffeur rekende ze Bt. 900 voor de rit. Per persoon! De meterprijs kan niet veel boven de Bt 200 geweest zijn. In totaal, want de meter rekent per rit en niet per passagier.

De jongens waren van het platteland afkomstig en zo groen als vers geplante rijst. Het was de eerste keer dat ze naar Bangkok gingen. Toen ze bij hun oom in Rangsit arriveerden vertelde ze wat hun overkomen was. Begrijpelijk was oom nogal boos, en die ging gelijk aan de slag om de chauffeur te vinden.

Dat was moeilijk, omdat de jongens hem enkel konden vertellen dat het een groen en gele taxi was – dat is zo ongeveer de helft van alle taxi’s. Maar ze hadden wel het nummer กฎ (kor dor) 3630. En met het nummer ook de naam: Prajan Singkorn.

Oom riep daarna Facebookers op om op te passen voor deze meneer. En bij deze doet Olleke dat dus ook.

Uw correspondent kwam ook een keer op Mo Chit aan, en spreekt zeer behoorlijk Thais. Ik stapte uit de bus en liep naar een taxi om naar Mo Chit BTS station te gaan. De chauffeur probeerde hetzelfde geintje met mij. Wilde iets van Bt 600 voor een ritje van Bt 35 te vangen. Dus toen hij dat bedrag noemde lachte ik hem hard uit en zei nog harder: ‘Toh Talok!’ (clown). Waarop zijn collega’s nog veel harder gingen lachen. En B. Botje nam gewoon een andere taxi voor Bt. 35.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Mangeronline
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Manager

2 REACTIES

 1. bedoel je met Toh Talok!’ (clown) Toewa Talok? (ตัวตลก) (Engels fonetisch: dtuaa dta-lohk)

  vr. groet

  ron

 2. Vorige week tochtje gemaakt over de kanalen van Bangkok.
  Met 2 pers betaalde ik 1500bth voor een tocht van 1 uur.
  Op zich een niet al te dolle prijs aangezien de boot verder leeg was.
  Na 35 min vond de schipper het wel mooi geweest en werden we op een pier afgezet. Daar werden we gedwongen 2x30bth te betalen omdat het zogenaamd een privé pier was, dus niet die waar we van vertrokken waren. De boot was inmiddels gauw vertrokken.
  Schandalige oplichting.
  Ik ben 16 jaar naar Thailand op vakantie gegaan. Soms 2x per jaar, maar ik ben er nu helemaal klaar mee.
  Je kan nergens meer op de mensen vertrouwen. Van de tuk tuk en de taxi’s van de hotels tot de restaurants. Bromfiets en autoverhuurders. Overal proberen ze je te belazeren. Het is een afschuwelijk land geworden

Comments are closed.