THAILAND ZOU GRAAG ZIEN DAT TEGEN HET 2022 HET GEBRUIK VAN PLASTIC TASJES, STYROFOAM BAKJES EN RIETJES AFGELOPEN IS

0
195

~DAT HEEFT HÉÉL WAT VOETEN IN DE AARDE~

(Dat is moeilijk te realiseren)


BANGKOK:- Ter gelegenheid van Wereldmilieudag hebben Thaise overheidsinstanties activiteiten georganiseerd om de mensen aan te moedigen om belang te hechten aan het oplossen van de milieuproblemen, terwijl 80 procent van het gebruik van plastic dopafdichtinben op flessen is gerealiseerd. Het gebruik van alle soorten plastic doppen-afdichtingen zullen dit jaar nog worden verboden.

Er zijn drie werkgroepen ter ondersteuning van het beheer van kunststofafval gevormd om het doel na te streven van het onnodig gebruik van plastic te beëindigen, iets dat een grote impact heeft op het milieu. Het gaat om plastic doppen op flessen drinkwater en plastic producten die oxo-afbreekbare kunststoffen en microbeads bevatten.

In bijna een jaar tijd hebben vijf grote drinkwaterproducenten het gebruik van plastic dopafdichtingen vanaf 1 april dit jaar ingezet. Ze zijn goed voor maximaal 80 procent van alle plastic dopafdichtingen. De resterende 20 procent van plastic dopafdichtingen zijn van kleine producenten. Zij zullen het gebruik van plastic dopzegels tegen het einde van 2019 volledig stopzetten.

Voorts heeft de Food and Drug Administration (FDA) heeft een verbod op de productie, import en verkoop van cosmetica die microkralen bevat, aangekondigd. Wat de controle van plastic producten met oxo-afbreekbare kunststoffen betreft, zal de FDA later overwegen om een ​​aankondiging te doen over het verbod op het importeren, produceren en verkopen van oxo-afbreekbare kunststoffen volgens de relevante wetgeving.

Er is ook een actie gaande om het gebruik van plastic zakken, sterofoamdozen, plastic bekers en plastic rietjes tegen 2022 te verbieden. Een campagne om het gebruik van plastic tasjes voor eenmalig gebruik bij warenhuizen, supermarkten en buurtwinkels is al op de 4e dag van elke maand gaande en biedt extra punten aan klanten die weigeren een plastic zak te nemen voor hun aankopen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thaivisa
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thaivisa