Home Featured THAILAND ZET 90.000 POLITIEAGENTEN TIJDENS DE SONGKRAN PERIODE IN

THAILAND ZET 90.000 POLITIEAGENTEN TIJDENS DE SONGKRAN PERIODE IN

1

~DE STERKE ARM DER WET~
(Met gepast geweld optredende overheidsorganisatie, bijvoorbeeld politie of justitie)


THAILAND: “Er worden door 90.000 politieagenten vanaf nu tot en met zondag 17 april door het hele land zware controles gehouden, er zullen duizenden verplaatsbare controlepunten worden opgericht, waarbij de stad Pattaya zoals gebruikelijk het voortouw zal nemen”

Inmiddels is bekend geworden dat het gemotoriseerd verkeer hierbij de voorkeur zal krijgen, naar verwachting zullen er duizenden arrestaties de komende week gaan plaatsvinden.
Ook zal de politie de toezicht op de bekende feest en uitgaansplekken gaan verzwaren om orde en veiligheid aan het publiek te garanderen.

epa00981625 A Thai police officer security checks a western tourist's belonging following the threat of a bomb attack during the Songkran festival, the Thai tradition New Year, also known as the water festival in Bangkok, Thailand, Thursday 12 April 2007. The three-day Songkran Festival is celebrated by splashing water and putting powder on each others face as a symbolic sign of cleansing and washing away the sins from the old year. EPA/STR
Foto: Der Farang

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gouverneurs in Bangkok en 77 provincies geïnstrueerd om in samenwerking met lokale overheden dronken voertuig-bestuurders onmiddellijk op te sluiten.
Naar schattingen van het ministerie van Vervoer zijn er ongeveer 22 miljoen mensen naar hun geboorteplaats of elders op vakantie gegaan, dat zijn er een miljoen meer dan vorig jaar.

Het ministerie van gezondheid heeft inmiddels bekend gemaakt dat er 11 personen zijn overleden aan de ongekende warmte, daarom geven zij de waarschuwing af om in de komende dagen van Songkran het overmatig gebruik van alcohol te vermijden, daar dit een gevaar oplevert voor de bloedsomloop.
Zeker omdat hoge temperaturen leiden tot gezondheidsrisico’s, met name voor mensen met hart-en vaatziekten.image

Daarnaast is het raadzaam om buiten in de open lucht geen inspannende dingen te verrichten, niet in de zon te gaan sporten, zoveel mogelijk in de schaduw te blijven en een cap te dragen.

1 REACTIE

  1. Goed hoor ze ook nog verbieden met water feest ijs in het water te doen en dat na 6 uur af gelopen is met water feest ik vind het best leuk hoor

Comments are closed.