THAILAND WIL JAPANSE VERKEERSREGELS INVOEREN

0
312

~ZO VEILIG ALS VLEES IN EEN HONDENKOT~

(Heel erg onveilig)


BANGKOK:- Thailand gaat naar Japan kijken om har afgrijselijke verkeersveiligheid te verbeteren.

Autoriteiten denken dat met het invoeren van Japanse verkeersregels het mogelijk is om de Thais meer verantwoordelijk te maken en de regels beter na te leven.

Dat houdt in strengere straffen, een strikt punten systeem en het drastisch intrekken van rijbewijzen van overtreders, zegt het ministerie voor communicatie. Departementschef Jirut Wianjit zegt dat het Japanse model nodig is om de crisis op de Thaise wegen op te lossen.

In Japan worden de verkeersregels (en grotendeels alle regels) strikt nageleefd. Thais zouden geïnspireerd moeten worden om hetzelfde te doen, waardoor er minder verkeersslachtoffers gaan vallen. Dat klinkt aardig in theorie, maar of dat in de praktijk ook zo werkt waagt Olleke Bolleke te betwijfelen.

Als het Japanse model wordt ingevoerd kunnen rijbewijzen ingetrokken worden voor 6 maanden, 1 jaar, 3 jaar en in sommige gevallen permanent.

Thaivisa is het grotendeels met Olleke eens, maar ze zien nog een ander probleem: de uitvoering en vooral de handhaving van die strenge regels.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thaivisa
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai Visa