Home Featured THAILAND WIL CONTROLE BEHOUDEN OVER FILMS VAN DE REDDING

THAILAND WIL CONTROLE BEHOUDEN OVER FILMS VAN DE REDDING

0
THAILAND WIL CONTROLE BEHOUDEN OVER FILMS VAN DE REDDING

~AAN EEN TOUWTJE HEBBEN~

(in zijn macht hebben)


BANGKOK – De militaire regering zegt dat ze de controle willen behouden over hoe in films de beproeving van de Wilde Zwijntjes en hun redding wordt getoond aan de wereld.

Minister van cultuur Vira Rojpochanarat zegt dat hij in het komende kabinetsoverleg zal voorstellen om een speciaal comité op te zetten die de productie van films, documentaires en video’s over de redding zal begeleiden.

De redding die boven verwachting succesvol was gaf Thailand moed in een tijd van politieke conflicten en hardhandig militair optreden. Terwijl de wereld met ingehouden adem naar de redding zat te kijken verging een veerboot bij Phuket waarbij 50 Chinese toeristen om het leven kwamen.

De redding gaf minister president Prayuth motivatie om na de komende verkiezingen aan het bewind te blijven, iets waarvoor hij onder zware kritiek ligt.

Het regeringsbureau voor Film heeft de rechten al geregistreerd voor opnames in Thailand. Minister Vira zegt dat het comité de rechten en productie van films overzee gaat controleren.

Vira sprak op een bijeenkomst van het regeringbureau voorgezeten door vice premier Wissanu Krea-ngam. Vijf buitenlandse bedrijven hebben al interesse getoond voor de rechten om een documentaire te maken. Ze hebben nog geen contact gezocht met de regering.

De kinderen en hun coach zijn gisteren ontslagen uit het ziekenhuis. op een persconferentie vertelden ze over hun beproevingen gedurende tien dagen in het pikkedonker zonder eten. Ze waren stomverbaasd toen opeens twee Britse duikers opdoken uit het modderige water, en hun geruststelde dat aan hun redding gewerkt werd.

“Dit verhaald heeft alle goede elementen,” zegt Vira. “Als je over drama spreekt, dan is dit het spreekwoordelijke voorbeeld. Er zijn dieptepunten en hoogtepunten. Je hoeft er niets aan toe te voegen om er een succesfilm van te maken.”

Khaosod