Home Algemeen THAILAND STAAT NOG STEEDS BOVEN AAN DE LIJST MET DE MEESTE KINDERVERDRINKINGEN IN AZIË, MAAR LIEFST TWEE KEER HET WERELDGEMIDDELDE

THAILAND STAAT NOG STEEDS BOVEN AAN DE LIJST MET DE MEESTE KINDERVERDRINKINGEN IN AZIË, MAAR LIEFST TWEE KEER HET WERELDGEMIDDELDE

0
THAILAND STAAT NOG STEEDS BOVEN AAN DE LIJST MET DE MEESTE KINDERVERDRINKINGEN IN AZIË, MAAR LIEFST TWEE KEER HET WERELDGEMIDDELDE

~OP ZIJN STOKPAARDJE RIJDEN~

(Altijd over hetzelfde praten of klagen)


BANGKOK:- Tijdens een internationale conferentie is bekend gemaakt dat ondanks de opgevoerde veiligheid in Thailand het aantal het verdrinkingsdoden onder kinderen nog steeds het hoogste is in héél Azië.

Nu is zelfs gebleken dat het sterftecijfer in het koninkrijk van kinderen tot 15 jaar TWEE keer het wereldgemiddelde is.

Sinds 2016 zijn er in de gehele wereld 322.000 kinderen door verdrinking om het leven gekomen.

Er moet duidelijk meer worden gedaan om het dodental in Thailand te verlagen, zo vertelden de afgevaardigden van de regionale SEA-bijeenkomst over verdrinkingspreventie.

Dr. Suwanchai Wattanayingcharoenchai van het Thaise ministerie van volksgezondheid zei dat het aantal doden door verdrinking onder de 15 jaar was gedaald van een piek van 1500 per jaar tot 681 in 2018.

Dit komt mede door onderwijsprogramma’s en werk van agentschappen op staats- en lokaal niveau in de afgelopen twee decennia en in het bijzonder de laatste tien jaar.

Maar Thailand staat nog steeds “nummer één” in de Azië , een ongewenste statistiek met bijzonder kwetsbare kinderen in de leeftijd van 5 tot 9 jaar, zo vertelde Dr. Supreda Adulyanon.

Er moet meer worden gedaan om het aantal ongevallen stukken lager te krijgen.

Daily News kwam met deze uitslag van de conferentie zonder enige vergelijking te maken met het dodental onder kinderen op de Thaise wegen en dat is voor Daily News heel bijzonder, want de Thaise verkeersveiligheid is het stokpaardje van deze krant.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Daily News
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Daily News