Home Featured THAILAND NA KONING BHUMIBOL: GEVOLGEN VOOR HET TOERISME

THAILAND NA KONING BHUMIBOL: GEVOLGEN VOOR HET TOERISME

7

~KOMEN DIE TIJDEN, KOMEN DIE PLAGEN~
(Je moet niet vooraf klagen maar pas klagen als je echt in de problemen zit)


Thailand rouwt. Maar het land moet ook verder. Hoe ziet het Thailand na koning Bhumibol eruit voor het toerisme?

Na het overlijden van de koning kondigde premier Prayuth een rouwperiode van 30 dagen aan. Voor het nieuws officieel bekend werd, waren er al veel geruchten. img_7092

Zo zou Thailand maandenlang compleet drooggelegd worden. Bars en clubs zouden de deuren tot nader order sluiten. Thailand is sterk afhankelijk van het toerisme. Het is na rijst de tweede bron van inkomsten van het land.

VAKANTIEGANGER
De gevolgen voor de toerist, direct na het overlijden van koning Bhumibol, zijn bekend. Wat staat er te gebeuren op de langere termijn? Hoe ziet Thailand er voor de vakantieganger uit, na het overlijden van koning Bhumibol?

In de 70 jaar dat de koning regeerde maakte hij van een ontwikkelingsland het bruisende land dat we vandaag de dag kennen. Dit mede dankzij de gigantische groei van het toerisme. img_7091

LANGE TERMIJN
Jaarlijks verwelkomt het land miljoenen toeristen van over de hele wereld. Velen van hen keren terug, omdat ze op slag verliefd zijn geworden op Thailand. Het is lastig te zeggen wat de gevolgen voor het toerisme op de lange termijn zijn.

De verwachting is dat kroonprins Maha Vajiralongkorn binnen afzienbare tijd de troonopvolger wordt. Niemand weet welke koers hij gaat varen. Het leger is, na de staatsgreep in 2014, nog steeds aan de macht.

Kortom: er breken onzekere tijden aan in Thailand. Ook voor de toerist.

Met dank aan hieristhailand.nl

7 REACTIES

 1. Hoe gaat het in bijvoorbeeld Nederland. Verkiezingen volgend jaar, toenemende aanslagen door Mocro Maffia, nog steeds risico ivm terreur aanslagen, aardbevingen in Groningen, kan nog wel even door gaan. Het is lastig te zeggen wat de gevolgen zijn voor toerisme en bewoners van Nederland. Advies: Verlaat het zinkend schip voordat het te laat is.

 2. Ik word langzaam n beetje moe van alle negatieve verhalen, die veelal door in Europa wonende thailandkenners met n kennis van walkingstreet pattaya tot beachroad soi pattayaland 1, op diverse fora, constand tegen de berichten vd hier wonende expats ingaat, want 90% vd horeca is gewoon open, op n gepaste wijze.
  Nu weet ik dat de site OB deze artikelen zonodig vertaald, en plaatst, maar ik zeg langzaamaan, over tot de orde vd dag.
  Denk dat de lezers t onderhand wel weten na 150 artikelen dat er niets open is, en dat de mensen die eens rondkijken ook weten dat t tegendeel waar is.
  Mijn reisadvies, kom gewoon naar thailand, mits je kunt leven met n gematigd uitgaansleven.
  Dat wil zeggen, kun je zonder schreeuwende lichtreklames, neon lichten, en barren die de muziek uit of op n zeer laag volume draaien, dan moet je vooral komen. (Ideaal voor degene die altijd klagen dat de barren tegen t hardst muziek spelen) verder alles normaal.
  Kun je hier niet mee leven, stel dan je vakantie n maandje uit

Comments are closed.