THAILAND | MEDIA VRAAGT ZICH AF: IS HET EINDE VAN DE WALKING STREET PATTAYA IN ZICHT GEKOMEN?

46
835

~DAT IS UIT DE LUCHT GEGREPEN~

(Dat is verzonnen)


PATTAYA:- Dat vragen de verslaggevers van Thaise diverse kranten en internet nieuwsverspreiders zich af, nadat gisteren de autoriteiten van Pattaya alle barren, uitgaansgelegenheden en winkels in Walking Street gesommeerd hebben om hun neonreclame aan het einde van deze maand verwijderd te hebben.

De verordening werd alle bedrijven gisteren per aangetekende brief medegedeeld en was ondertekend door de loco-burgemeester van Pattaya, Khun Apichart Weerapan.

De bareigenaren zijn woedend en zeggen dat deze verordening een negatieve invloed op hun bedrijf zal hebben.

Ze hebben per direct een beroep gedaan op de media om deze verordening ongedaan te maken. Er werd hen in de brief medegedeeld dat veel reclameborden illegaal opgehangen waren en dat een groot deel een gevaar vormden en obstakels waren voor het verkeer.

De Thaise krant Tnews meldde dat de stadsautoriteiten van Pattaya zich twee jaar geleden al zorgen maakte over het feit dat in geval van calamiteiten de brandweer en andere overheids instanties niet in staat zouden zijn om snel door de Walking Street te rijden. Na deze berichtgeving werden alle reclameborden hoger gehangen, zodat dit geen belemmering voor de nooddiensten meer zou zijn.

Ook liet TNews weten dat veel toeristen het niet eens met deze plannen waren.

Indertijd roerden de horeca-ondernemers zich, door te vertellen dat het de gemeente Pattaya niet ging om de toegankelijkheid van het gebied maar dat de gemeente vond dat de reclameborden een vervuilend stadsbeeld veroorzaakte en dat dit slecht voor het imago van de stad zou zijn. Het verhaal dat de brandweer bij calamiteiten niet door de Walking Street zou kunnen rijden was volgens hen dan ook “uit de lucht gegrepen”.

Informatie en bron:
Foto’s: TNews
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: TNews

46 REACTIES

 1. En niet alleen in pattaya maar in heel Thailand zijn ze bezig om de hele toeristen sector om zeep te helpen .veel mensen zeggen daarom al om niet meer naar Thailand te gaan maar naar Vietnam of Laos te gaan

 2. Wij betaalden ieder jaar belasting voor de reclame borden. Elk jaar is er controle door de locale overheid en deze maken foto’s van de borden en hoe en waar geplaatst. Indien illegaal of zodanig dat het overlast veroorzaakt moeten die borden weg, wel of geen invloed voor het bedrijf of nadelig voor toerisme maakt hen niets uit.

 3. Zit er al een poosje aan te denken om te vertrekken van hier.Wil niet in een min of meer onleefbaar land leven met al zijn moeilijkheden en vergaande vereisten. Ga in september eerst naar NL, eind oktober terug en dan alles afronden hier. Na 12 jaar wordt het tijd in deze crisis om te kijken wat mogelijk is.

  • Met Chinese toeristen die geen baht uit geven. Veel thaise vriend met bars klagen alleen maar hoe rustig het en ze zitten in walkingstreet en de andere hotspots

  • Roel, ik wil en hoef niks, ik leef en ben gelukkig in Thailand. Vind het alleen zo jammer, dat hier altijd negatief wordt opgemerkt als iets wat illegaal is moet verdwijnen en dat dit altijd als gevolg zou hebben dat hierdoor toeristen weg blijven.

  • Robert Lagas, ik leef hier 12 jaar en zie de achteruitgang en vooral de laatste jaren. Jammer maar het is gewoon zo. Ik kan heel goed overweg met de doorsnee thai en respecteer die ook. Maar ook voor de thai wordt het nagenoeg onmogelijk gemaakt om nog wat te verdienen. Als de vrolijkheid verdwijnt heeft dat zijn weerslag op de bezoekers(toeristen).

  • Nu zal ik wel weer persoonlijk aangevallen worden door diverse leden, maar ik woon in een ander gebied dan Pattaya. En hier gelden andere regels dan Pattaya, bv een totaal verbod op strandstoelen en parasols op het strand, wekelijks worden hier reclame borden in beslag genomen bij controles door locale overheid. Alle winkels die langzaam aan delen van het trottoir bezet hadden zijn afgebroken. En het toerisme stijgt ieder jaar in deze regio. Ik ben niet egoistisch, zelf zuchtig, uit op vele likes op facebook, ik constateer slechts het feit dat het toerisme is Pattaya achter uit gaat zoals hier vele malen geschreven is, maar in andere delen van Thailand voor uit gaat. Is het dan geen tijd om te kijken naar wat wil de toerist en waarom kiezen zij andere gebieden. Ondernemen is voor uit zien en iets doen, niet op je lauweren rusten omdat het verleden winst gebracht heeft.

  • Goed dat jij je verwoord en jouw inzicht geeft, maar een toerist is iets anders dan een expat die hier woont. Daar drijft de lokale Thaise bevolking op, niet op de zero dollar toerist of arabieren of russian.

  • Expats hebben de keuze gemaakt om in een toeristen gebied te leven en dingen kunnen veranderen. Sommige in Uw voordeel, vele echter in Uw nadeel. Zeker als de bron van inkomsten in het gebied langzaam opdroogt en er dus maatregelen genomen moeten worden.

  • David, kijk eens naar andere gebieden dan U noemt, daar stijgt het toerisme wel. Had Yai, Trang, Krabi . Pai en Chang Mai om enkele voorbeelden te noemen. Thailand is groot en heeft veel te bieden. Toeristen zoeken vaak iets anders dan het reeds bekende.

  • Ik ben ondernemer in hart en nieren, in vele landen bedrijven gehad met succes, de ups en downs ken ik maar al te goed. Klopt dat toeristen iets anders zoeken, het ultieme, maar brengt dat genoeg geld in het laatje, geloof het niet.

  • David, ga zelf eens kijken of de mensen geld uit geven in de door mij genoemde gebieden. Bars en restaurants zijn hier elke avond druk bezocht en niet door Expats.

  • Om de bars gehalveerd zijn dan lijkt het al en stuk druk ik neem aan dat je dat zelf ok wel weet dat er veel meer bars waren paar jaar geleden

  • Robert Lagas, dat is geld voor de overheid en niet bestemd voor de lokale bevolking waar wij mee te maken hebben. Goed dat er geen dames zijn maar toch live muziek, dat waardeer ik.

  • De grootste lady bars zijn hier naar andere locatie, werken nu enkele dames en jongens alleen om de drankjes rond te brengen en bieden live muziek en vaak ook de “fire shows” of ander entertainment. Er zijn nog “Lady” of “beer” bars hier maar ook daar is het rustiger. Er lopen hier veel families rond en die hebben minder behoefte aan nachtelijk gezelschap, dus aanpassen aan de klant is het gevolg. Bamboe hutten zijn veranderd in 5 sterren bungalows, Expats hebben extra luxe bungalows gebouwd voor verhuur en het blijkt te werken

  • Maar dat Is helaas korte termijn visie je moet niet vergeten dat en gezin niet elke jaar op vakantie kan en je moet gewoon en gezond mix hebben van familie en single reizigers en niet iedereen kan 5 sterren betalen .maar ik hoop van harte de het druk blijft daar en dat het weer aan trekt in de andere delen van Thailand

 4. Thailand is dom bezig. Pattaya wordt nooit die luxueuze family destination die ze voor ogen hebben simpelweg omdat er veel mooiere alternatieven zijn. Verder gokken ze continu op de verkeerde paarden..eerst waren het de russen maar nu de chinezen en indiers blijkbaar. Alles is korte termijn denken bij de thai

 5. Jongens, jongens zo zagen zeg !!!Dat lijkt hier meer een Chatroom dan wat anders…de pap wordt gegeten als ze warm is!!! hier is ze meestal al koud vooraleer ze er aan beginnen…dit lopen ze zo al 20 jaar te vertellen en nooit zelden gebeurd er iets!! en Meneer de burgemeester van Pattaya…doe dan eerst eens iets aan je vuile strand aub…een koffielepeltje heb je al verwijderd…nu nog de andere 99% graag !!!

Comments are closed.