THAILAND LEGT KUNSTMATIG RIF BIJ PHUKET AAN

2
326

~HEBBEN IS HEBBEN, KRIJGEN IS DE KUNST~
(Sommige zaken zijn zeer moeilijk te krijgen)


Het gaat niet zo goed met de koraalriffen in de wereld.Wat doe je dan als Thailand een land dat afhankelijk is van toerisme? Je legt er zelf een aan. Zo komt er een kunstmatig rif bij Phuket.

Een van de plekken waar het bijvoorbeeld behoorlijk misgaat met het koraalrif in Thailand is Koh Tachai. Hoewel de parkbeheerder er alles aan doet om te ontkennen dat het slecht gaat met het rif, duiken er steeds meer foto’s op die het tegendeel bewijzen. En ook op andere plekken gaat het behoorlijk mis.image

Voor deel heeft dat te maken met de opwarming van de aarde, waardoor de zon slechter gefilterd de aarde bereikt (bleeching) en het zeewater te warm wordt voor het koraal. Aan de andere kant is Thailand geen goede beheerder geweest. Ze heeft teveel toeristen toegelaten tot de riffen, waardoor die werden vernield.

VIJF JAAR
Als deze trend zich voortzet is de kans groot dat een deel van de toeristen Thailand voortaan links laten liggen. Vooral de liefhebbers van duiken en snorkelen zullen hun heil ergens anders gaan zoeken. Omdat te voorkomen gaan ze nu een kunstmatig rif bij Phuket aanleggen. De eerst betonblokken zijn al gestort. De autoriteiten denken (of hopen) dat binnen vijf jaar het koraal zich genesteld heeft en er een mooi rif ontstaan is.

Voor de kust van van de pupulaire badplaats lag een tiental jaren geleden het Tritrang rif. Ook dat rif is door massa-toerisme totaal vernield. Waardoor heel veel toeristen naar andere plekken trokken. Met het aanleggen van dit kunstmatige rif bij Phuket hopen ze stiekem deze toeristen te verleiden om terug te komen.

Bron: www.hieristhailand.nl

2 REACTIES

  1. zo is het ,,,,,,bezie ook eens het strand rond pattaya,,,,is de rioolpijp van bangkok

Comments are closed.