THAILAND LEGALISEERT MEDISCHE MARIHUANA, EEN NIEUWJAARSCADEAU AAN HET THAISE VOLK

1
451

~EEN BOOM VALT NIET BIJ DE EERSTE SLAG~

(Als je ziek bent kun je altijd nog beter worden)


BANGKOK – Het Thaise parlement heeft medisch gebruik van marihuana dinsdag goedgekeurd. Het is de eerste legalisatie van de drug in een regio met enkele van de strengste drugswetten ter wereld.

Het door de junta benoemde parlement in Thailand, een land dat tot in de jaren 1930 een traditie had van het gebruik van marihuana om pijn en vermoeidheid te verlichten, stemde in om de wet verdovende middelen uit 1979 te wijzigen. In een extra parlementaire zitting werd een stormvloed aan wetsvoorstellen behandeld voor de feestdagen.

„Dit is een nieuwjaarscadeau van de Nationale Wetgevende Vergadering aan de regering en het Thaise volk”, zei Somchai Sawangkarn, voorzitter van het wetsvoorbereidend comité tijdens een parlementaire zitting op televisie.

VRIJ GEBRUIK
Sommige Thaise advocaten hopen dat de goedkeuring dinsdag de weg zal effenen voor legalisatie voor recreatief gebruik. „Dit is de eerste stap voorwaarts”, zegt Chokwan Chopaka, een activist bij Highland Network, een groep die strijdt voor legalisatie van cannabis in Thailand.

De drug blijft illegaal en taboe in een groot deel van Zuidoost-Azië. In Singapore, Indonesië en Maleisië kunnen marihuanahandelaren de doodstraf krijgen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: PhotoStock
Content: Redactie TMG
Bron: Telegraaf.nl

1 REACTIE

Comments are closed.