THAILAND IS GEDOMPELD IN DIEPE ROUW

0
532

BANGKOK:- De Thaise regering heeft vanwege de dood van koning Bhumibol een rouwperiode van een jaar afgekondigd voor alle ambtenaren in het land.

De gehele bevolking is gevraagd de komende dertig dagen af te zien van alle festiviteiten In de tussentijd zijn er tal van plechtigheden op en rond het koninklijk paleis in Bangkok en worden er voorbereidingen getroffen voor de bouw van een speciaal tijdelijk koninklijk crematorium op Sanam Luang, het veld ernaast.

De laatste koninklijke crematie vond daar in 2012 plaats. De gehele bevolking is gevraagd de komende dertig dagen af te zien van alle festiviteiten Er zijn tal van voorschriften voor de behandeling van het stoffelijk overschot van de koning, waaronder de plaatsing ervan in een grote urn in het paleis. In die urn kan het lichaam mummificeren.

De kroning van de nieuwe koning Vajrilangkorn zal na verwachting pas plaatsvinden na de crematie. Bhumibol overleed donderdag op 88-jarige leeftijd. De rouwperiode begint vrijdag. Vlaggen op overheidsgebouwen en scholen gaan de komende dertig dagen halfstok.

Met dank aan www.telegraaf.nl